Ψήφισμα της “Λαϊκής συνέλευσης Ρεθύμνου για την Υγεία”

Ψήφισμα εξέδωσε η “Λαϊκή συνέλευση Ρεθύμνου για την Υγεία” σχετικά με ΕΔΕ με την οποία καλούνται μέλη της Ένωσης γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου σε απολογία.

Η ανακοίνωση:

Η διοίκηση της ΥΠΕ Κρήτης τραβάει για άλλη μια φορά το σκοινί με μια νέα, απροκάλυπτη προσπάθεια ποινικοποίησης του αγώνα για την υγεία. Τρεις εβδομάδες μετά την παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του διοικητή κ. Μοσχοβάκη, πραγματοποιείται ΕΔΕ και καλούνται σε απολογία μέλη της Ένωσης γιατρών ΕΣΥ που συμμετείχαν σε αυτήν.

Η συγκεκριμένη κινητοποίηση δεν αποτέλεσε κάποια αυθαίρετη προσωπική επίθεση. Επρόκειτο για απόφαση της γενικής συνέλευσης της Ένωσης, και είχε ως στόχο την καταγγελία της μνημονιακής διοίκησης του νοσοκομείου, που προσβάλλει συστηματικά την τιμή και την αξιοπρέπεια εργαζομένων και ασθενών, επιβάλλοντας την πιο βάρβαρη πολιτική που γνώρισε η δημόσια υγεία στον τόπο μας.

Οι πολίτες του Ρεθύμνου, με απόφαση της λαϊκής συνέλευσης για την υγεία, δηλώνουν αλληλέγγυοι και στέκονται απέναντι σε κάθε ξεδιάντροπη προσπάθεια ποινικοποίησης του συλλογικού αγώνα για το δικαίωμα στην υγεία. Κάθε προσπάθεια στοχοποίησης της φωνής μας θα πέσει στο κενό. Κάθε προσωπική επίθεση σε όσους αγωνίζονται για τα αυτονόητα, θα βρει μπροστά της τη λαϊκή οργή.

– Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της πολιτικής δίωξης των γιατρών του νοσοκομείου.
– Απαιτούμε την άμεση επίλυση των ζωτικών προβλημάτων της δημόσιας υγείας στο νομό.

Στις κυβερνητικές πολιτικές απαξίωσης του αγώνα μας, θ’ απαντήσουμε άμεσα με νέες, δυναμικές κινητοποιήσεις.