Psiloritis Race: Εκεί που η Άθληση σμίγει με την Κρητική διατροφή!

Psiloritis Race

Αθλητές από 13 χώρες (Αμερική, Νέα Ζηλανδία, Ισραήλ, Γερμανία, Αγγλία, Πολωνία, Μαρόκο, Αυστρία, Γαλλία, Ιταλία, Ρωσία, Κύπρος και Ελλάδα) του κόσμου θα ζήσουν από κοντά την κρητική φιλοξενία και τον πολιτισμό μέσα από την παραδοσιακή κρητική διατροφή συνδυάζοντας την άθληση με τον υγιεινό τρόπο ζωής!

Σε δύο μέρες ο φιλόξενος και αγέρωχος Ψηλορείτης, θα φιλοξενήσει στα άγρια τοπία του αθλητές από όλο τον κόσμο που θα βρεθούν στην Κρήτη για να ζήσουν μια ανυπέρβλητη εμπειρία που συνδυάζει τις κλασικές αξίες του αθλητισμού με το φυσικό τοπίο και την ομορφιά της ορεινής Κρήτης, δένοντας αρμονικά με τον αυθεντικό πολιτισμό των ορεσίβιων κατοίκων που μεταξύ άλλων διατηρούν το θησαυρό της κρητικής γης σε μια κουζίνα που έχει καταξιωθεί διεθνώς για την προσφορά της στην υγεία και την ευημερία, όσων την τηρούν.

Για του λόγου το αληθές, η Δρ. Ειρήνη Β. Θεοδωράκη η οποία είναι Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, MSc, PhD και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών μας ανέφερε σχετικά:

Η λογική και τα χαρακτηριστικά της Κρητικής δίαιτας θα μπορούσαν να καλύψουν τις διατροφικές απαιτήσεις των αθλητών. Η Κρητική δίαιτα είναι εξ’ ορισμού ένα διατροφικό πρότυπο μέτριας περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες, και μάλιστα σε σύνθετους και μη επεξεργασμένους, ενώ η κατανάλωση κυρίως λευκού κρέατος και οσπρίων βοηθά στην πρόσληψη πρωτεϊνών χωρίς την ταυτόχρονη υψηλή πρόσληψη κορεσμένου λίπους.

Κρητική διατροφή

Επιστέγασμα των προσπαθειών ολόκληρου του νησιού για ανάδειξη του διατροφικού πολιτισμικού πλούτου, αποτελεί το έργο της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Κρήτης, Ο Πρόεδρος και Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Ρεθύμνης, Μανόλης Χνάρης, χαιρετίζει τη διοργάνωση των Διεθνών Ορεινών Αγώνων Ψηλορείτη με τη δική του συμβολή:

Οι Διεθνείς Ορεινοί Αγώνες «Psiloritis Race» έχει γίνει πλέον θεσμός. Είναι μία αθλητική συνάντηση, η οποία προάγει τη σωματική άσκηση & την αντοχή του αθλητή, δίνοντας του παράλληλα την ευκαιρία να γνωρίσει τη φυσική ομορφιά του Ψηλορείτη. Έρχεται πιο κοντά στην κρητική γη, η οποία παράγει πληθώρα ποιοτικών προϊόντων, που συνθέτουν τη μοναδικότητα της Κρητικής Διατροφής , με τις ευεργετικές ιδιότητες για την ανθρώπινη υγεία.

Οι 7οι Διεθνείς Ορεινοί Αγώνες Ψηλορείτη «Psiloritis Race» στις 29 Μαΐου 2016 συνδιοργανώνονται με την Περιφέρεια Κρήτης, την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου, την υποστήριξη των δήμων Ρεθύμνου Αμαρίου Ανωγείων και σε συνεργασία με Αθλητικούς και Πολιτιστικούς Συλλόγους Κρήτης, των οποίων η εθελοντική προσφορά σε όλα τα στάδια και τους τομείς διεξαγωγής των αγώνων είναι καταλυτική.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2ΗΜΕΡΟΥ 2016

ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΜΑΙΟΥ 2016
11:00-13:00 ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΑΘΛΗΤΩΝ (ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ)
17:30-19:00 ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΑΘΛΗΤΩΝ
19:00-20:00 ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΑΘΛΗΤΩΝ (ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ)
20:00-20:30 ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΓΩΝΑ-ΒΡΑΒΕΥΣΗ
20:30-21:30 PASTA PARTY
21:00-22:00 ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΚΡΗΤΙΚΟΙ ΧΟΡΟΙ

Ο ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΕΛΕΥΘ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 89 ΣΤΟ ΕΝΕΤΙΚΟ ΛΙΜΑΝΙ ΚΑΙ Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙ ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΕΝΕΤΙΚΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ ΚΡΗΤΗΣ.

ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΜΑΙΟΥ 2016
05:00 ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ ΑΠΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
07:30 ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ ΑΠΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ (ΓΙΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗ 8.5χμ)
07:30 ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΑΘΛΗΤΩΝ 35 χμ ΑΠΟ ΟΡΟΠΕΔΙΟ NIΔΑΣ(ANΩΓΕΙΑ)
09:00 ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΑΓΩΝΑ 8,5 χμ ΑΠΟ ΠΛΑΤΑΝΙΑ ΑΜΑΡΙΟΥ
09:00 ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΑΓΩΝΑ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΒΑΔΗΝ 8,5 χμ ΑΠΟ ΠΛΑΤΑΝΙΑ ΑΜΑΡΙΟΥ
09:15 ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ 2 χμ ΑΠΟ ΘΕΣΗ ΚΑΛΟΤΑΣ (ΦΟΥΡΦΟΥΡΑ)
09:30 ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ ΑΘΛΗΤΩΝ 2 χμ (ΚΟΥΡΟΥΤΕΣ)
09:45 ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ ΑΘΛΗΤΩΝ 8,5 χμ (ΚΟΥΡΟΥΤΕΣ)
10:30 AΦΙΞΗ ΠΡΩΤΟΥ ΑΘΛΗΤΗ 35 χμ (ΚΟΥΡΟΥΤΕΣ)
13:00 ΑΠΟΝΟΜΕΣ ΑΘΛΗΤΩΝ (ΚΟΥΡΟΥΤΕΣ)
13:30 TEΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ
14:00 ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΑΘΛΗΤΗ 35 χμ
14:00 ΓΕΥΜΑ ΑΘΛΗΤΩΝ (ΚΟΥΡΟΥΤΕΣ)
16:00 ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ (ΚΟΥΡΟΥΤΕΣ)

Τρέξε στα βήματα του Δία!