ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Πυρκαγιά στη Νέα Μάκρη: Κινδύνευσαν σπίτια – Σε γενική επιφυλακή η Πυροσβεστική

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά η οποία ξεκίνησε σε δύο διαφορετικές εστίες στη Νέα Μάκρη και απείλησε σοβαρά κατοικίες μέσα στον οικισμό Λιβίσι, καθώς δεν υπάρχει πλέον μέτωπο, αλλά παρ’ όλ’ αυτά τέθηκαν σε γενική επιφυλακή όλες οι πυροσβεστικές υπηρεσίες της Αττικής με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστρατήγου Στέφανου Κολοκούρη.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή αντιμετωπίζουν αυτήν την ώρα πολλές μικρές και διαφορετικές εστίες πυρκαγιάς, ενώ δεν έχει αναφερθεί ζημιά σε κάποιο από τα σπίτια του οικισμού.

“Βλέπουν” εμπρησμό

Η φωτιά ξεκίνησε με δύο εστίες, σε δασική έκταση, κοντά στην Ιερά Μονή του Αγίου Εφραίμ που δεν απειλήθηκε άμεσα, στην συνέχεια στην οδό Δήμητρας σε οικοπεδικό χώρο, ακολούθησε τρίτη εστία σε άλλο οικοπεδικό χώρο επί της οδού Τερψιχόρης και στη συνέχεια και τέταρτη εστία στην ευρύτερη γειτονιά και λίγο αργότερα και ενώ ήδη επιχειρούσαν οι πυροσβέστες οι νέες εστίες ξεπέρασαν τις πέντε.

Κατόπιν αυτών των συνθηκών, ο Αρχηγός του ΠΣ Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης έδωσε εντολή να μεταβεί άμεσα κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) ενώ έχει μεταβεί και ισχυρή δύναμη της Αστυνομίας που διενεργούν έρευνες για τις συνθήκες που ξέσπασαν οι εστίες αυτές αλλά και για τον εντοπισμό τυχόν υπόπτων στην περιοχή. Μάλιστα, σύμφωνα με το MEGA, οι αρχές έχουν προχωρήσει στην προσαγωγή ενός άνδρα.

Παράλληλα, ο Αρχηγός της Πυροσβεστικής έδωσε εντολή να τεθεί σε γενική επιφυλακή το σύνολό των δυνάμεων της Πυροσβεστικής σε όλη την Αττική.

Ζημιές σε σπίτια

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κόκκαλη, με πρώτη εκτίμηση έχουν καεί δύο σπίτια και κάποια έχουν υποστεί ζημιές.

Στο σημείο επιχειρούν 112 πυροσβέστες με 36 οχήματα, 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ), ενώ παρέχουν συνδρομή εθελοντές και υδροφόρες Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ).

Μέρος των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι παρατεταγμένο πάνω από τον οικισμό, προκειμένου να μην επεκταθεί η φωτιά προς το βουνό, ενώ έχουν κλείσει από την αστυνομία αρκετοί δρόμοι στην περιοχή.

Από την Πυροσβεστική προηγήθηκε εισήγηση για προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων από το Λιβίσι και περιπολικά της Αστυνομίας καλούσαν από τα μεγάφωνα τον κόσμο να απομακρυνθεί.