ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

“Γνωρίζοντας την Caretta Caretta”: Μια βιωματική δράση του ΑΡΧΕΛΩΝ με το ΚΔΑΠ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Την Δευτέρα 9 Ιουλίου στο ΚΔΑΠ- ΑμέΑ Ρεθύμνου πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική παρουσίαση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στα παιδιά μας, για την θαλάσσια χελώνα Καρέτα – Καρέτα από τον Υπεύθυνο Προγραμμάτων Κρήτης του ΑΡΧΕΛΩΝ Οδυσσέα Παξινό.

Τα παιδιά γνώρισαν τα διαφορετικά είδη χελώνας, την θαλάσσια χελώνα Καρέτα – Καρέτα, έμαθαν από τι κινδυνεύει, πώς μπορούμε να την προστατέψουμε καθώς επίσης ενημερώθηκαν για το ταξίδι της στις θάλασσες, για τα αυγουλάκια της, και πως οι παραλίες της Κρήτης είναι ένας τόπος που επιλέγουν να γεννήσουν τα αυγά τους.

Στην συνέχεια ακολούθησε διαδραστικό παιχνίδι και μουσική βιωματική δράση με οδηγό την Ειρήνη Κλάδου, Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ατόμων με αυτισμό Ρεθύμνου. Ήχοι μουσικών οργάνων και οι όμορφες φωνές των παιδιών που τραγουδούσαν “για ένα χελωνάκι τόσο δα μικρό” ξεσήκωσαν μικρούς κι μεγάλους.

Το πρόγραμμα έκλεισε με μία εικαστική δράση όπου με την καθοδήγηση των επαγγελματιών της δομής τα παιδιά βοήθησαν τα μικρά χελωνάκια να βρουν το δρόμο για την θάλασσα…