ΜΟΥΣΙΚΗ ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

Ρεσιτάλ πιάνου με τον Άρη Γραικούση

Ο Σύνδεσμος Διαδόσεως Καλών Τεχνών Ρεθύμνου – Ελληνικό Ωδείο οργανώνει Ρεσιτάλ Πιάνου με τον διακεκριμένο πιανίστα Άρη Γραικούση , την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 20:30 στην αίθουσα Παντελής Πρεβελάκης (Ωδείο).

Το πρόγραμμα του Ρεσιτάλ είναι αφιερωμένο στα 100 χρόνια από το θάνατο του μεγάλου ρομαντικού συνθέτη Frederic Chopin.

Ο πιανίστας Άρης Γραικούσης, με αισθαντικότητα, δεξιοτεχνία και καλλιτεχνική ευαισθησία θα ερμηνεύσει έργα του ρομαντικού συνθέτη, προσπαθώντας να δείξει πόσο σημαντική μουσική ιδιοφυία ήταν για την εποχή του Ρομαντισμού (19ο αι.) , και πόσο ακόμη περισσότερο για το πιανιστικό ρεπερτόριο.

Το πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνει την Polonosaise op. 40, n.1 “Military”, Μαζούρκες, την Etude op. 10, n. 3 “Tristesee”, Νυχτερινά, Μπαλάντες, τη Sonate n.2 op. 35 και το Scherzon.2 , op. 31.

H επιλογή των έργων έγινε με στόχο να ακουστούν μουσικά δείγματα από σημαντικές συλλογές του Chopin , έτσι ώστε μέσω του Αφιερώματος ο σολιστ Άρης Γραικούσης θα μεταδώσει στο μουσικόφιλο κοινό μουσικές φόρμες και δομές που ο Chopin άφησε αριστουργήματα. Τη συναυλία θα πλαισιώσει μιλώντας για τη ζωή και το έργο του Frederic Chopin η ηθοποιός Αδρομάχη Δαυλού.

Ο Άρης Γραικούσης γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από το Ελληνικό Ωδείο Αθηνών με Α’ βραβείο και χρυσό μετάλλιο. Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές του (Reifeprufung – Diplom /Master of Music) με άριστα, στην Ανώτατη Μουσική Ακαδημία του Detmold στην Γερμανία, με καθηγητές τους M.Kellig και τον διεθνούς φήμης Γάλλο πιανίστα J.E. Bavouzet. Έχει δώσει ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου στην Γερμανία, στο Detmold, Hannover, Bielefeld, Wittmund, Paderborn, Essen, Dortmund, Herford, Bochum καθώς και στην Πολωνία, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Μουσικές Πέμπτες» στο Gdansk.

Στην Ελλάδα: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Ίδρυμα Β.& Μ. Θεοχαράκη, Διεθνές Καλλιτεχνικό Κέντρο και Ωδείο Athenaeum, Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, Φιλολογικός Σύλλογος «Παρνασσός», Ίδρυμα Κακογιάννη, καθώς και στα Φεστιβάλ Ηρακλείου Κρήτης, Αναγεννησιακό Φεστιβάλ Ρεθύμνου, Φεστιβάλ Χανίων, Φεστιβάλ Σύμης, ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας, Ιστορικό Μουσείο Ύδρας, «Αίθουσα του Βωμού» του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, Επιγραφικό μουσείο και σε άλλες διοργανώσεις ανά την Ελλάδα. Έχει συμπράξει ως σολίστ στην ορχήστρα δωματίου της Ακαδημίας του Detmoldκαι την Συμφωνική Πειραματική Ορχήστρα Ρεθύμνου.

Στην Κωνσταντινούπολη και συγκεκριμένα στην ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗ ΜΕΓΑΛΗ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΣΧΟΛΗ, τον Μάιο 2019 πραγματοποίησε ρεσιτάλ όπου του απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες για την καλλιτεχνική του παρουσία, από τον διευθυντή της Μεγάλης του Γένους και τον εκδότη της εφημερίδας «Ηχώ» για τα τρία χρόνια Πανελλαδικής της κυκλοφορίας. Έχει πραγματοποιήσει τριήμερο σεμινάριο πιάνου σε σπουδαστές όλων των επιπέδων, του παραρτήματος του Ελληνικού ωδείου της Κω και του Τροφώνιου Ωδείου Λιβαδειάς. Διδάσκει πιάνο στο ωδείο & καλλιτεχνικό κέντρο «Μουσικοί ορίζοντες».

Η Ανδρομάχη Δαυλού γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από την Δραματική σχολή του Ωδείου Αθηνών το 1996. Παρακολούθησε το 1ο εργαστήρι ηθοποιών της πειραματικής σκηνής του Εθνικού Θεάτρου και το σεμινάριο «Σώμα και Φωνή» στο ίδρυμα Θεοχαράκη. Έχει ασχοληθεί πολλά χρονιά με τον χορό, Κλασικό μπαλέτο και μοντέρνο χορό με την Ροδόπη Κούβαρη. Έχει σπουδάσει κλασικό και ελαφρύ τραγούδι με την Ακτή Δρίνη και φλάουτο με τον Δημήτρη Φωτόπουλο. Στο Θέατρο εργάζεται ως ηθοποιός τα τελευταία 23 χρόνια στο Εθνικό Θέατρο και στο ελεύθερο θέατρο με σπουδαίους σκηνοθέτες. Έχει εμφανιστεί επανειλημμένα  στην Επίδαυρο σε βασικούς ρόλους και ως κορυφαία ενδεικτικά «Τρωάδες», «Βάκχες», «Όρνιθες», «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» κ.α. 

Έχει συνεργαστεί ως βοηθός Σκηνοθέτη του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου σε μεγάλες παραγωγές όπως, «ΜυστικοίΑρραβώνες», «πρόβα Νυφικού», «Προμηθέας Δεσμώτης», «Τρωάδες»  κ.α.

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ 

Έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλές τηλεοπτικές σειρές όπως για παράδειγμα Ήρθε και έδεσε, Safe Sex, το κόκκινο δωμάτιο, 7 θανάσιμες πεθερές, τμήμα ηθών, κ.α.

Διδάσκει ορθοφωνία, υποκριτική και Σκηνοθετεί τα τελευταία 13 χρόνια σε Δραματικές σχολές,  σεμιναριακούς και θεατρικούς χώρους.