ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι 2013: Ο Βασίλης Καλλίδης μαγειρεύει για καλό σκοπό!

Ο Βασίλης Καλλίδης στο ΡέθυμνοΜε μια μεγάλη εκδήλωση, που έχει ως στόχο ένα σπουδαίο σκοπό, θα γίνει φέτος η έναρξη του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού!

Ο διάσημος και βραβευμένος Σεφ Βασίλης Καλλίδης, στήνει την κουζίνα του για τους Ρεθεμνιώτες και τους επισκέπτες της πόλης, την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου, στις 20.00 το βράδυ, στην πλατεία Μικρασιατών, στην καρδιά της παλιάς πόλης του Ρεθύμνου.

Βοηθοί του, οι Καρναβαλιστές που ήδη θα βρίσκονται εκεί από νωρίς για την καθιερωμένη γιορτή, που θα σημάνει την έναρξη του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού. Εκλεκτά κρητικά εδέσματα, θα ετοιμαστούν με τις συνταγές του Βασίλη Καλλίδη και θα προσφερθούν στον κόσμο, έναντι ενός συμβολικού τιμήματος, που θα διατεθεί για να βοηθήσει δύο από τους σπουδαιότερους φιλανθρωπικούς φορείς της πόλης.

Οι ομάδες των Καρναβαλιστών, επέλεξαν τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν να δοθούν:

Στο Εθελοντικό Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ρεθύμνου που βοηθά αρκετές χιλιάδες συμπολίτες μας, παρέχοντας τους φάρμακα και δωρεάν εξετάσεις και στο Τμήμα Παιδείας του Δήμου μας που βοηθά τους άπορους μαθητές από τα 83 σχολεία του Δήμου, θα είναι οι αποδέκτες του ποσού που θα συγκεντρωθεί.

Η εκδήλωση αυτή έχει στόχο να βοηθήσει έμπρακτα τις πολλές χιλιάδες των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη και βοηθούνται αφιλοκερδώς από τις προσφορές όλων των Ρεθεμνιωτών, μέσω των δύο φορέων στους οποίους εργάζονται εθελοντικά ενεργοί πολίτες του Ρεθύμνου.

Ο διάσημος Σεφ Βασίλης Καλλίδης, ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμα των Ομάδων και αγκάλιασε αυτή την προσπάθεια από την πρώτη στιγμή. Θα μαγειρέψει στο Ρέθυμνο, για αυτό τον σπουδαίο φιλανθρωπικό σκοπό, χωρίς καμία αμοιβή. Είναι ένας άνθρωπος που αγαπά ιδιαίτερα την παράδοση και την φρέσκια πρώτη ύλη, αλλά πρώτα και πάνω από όλα τα ελληνικά προϊόντα. Είναι ιδιαίτερα δημοφιλής και αγαπητός στον κόσμο, αφού πρωταγωνιστεί εδώ και χρόνια στα εστιατόρια του και την τηλεόραση.

Κατά την εκδήλωση θα παρασκευαστεί συγκεκριμένος αριθμός μερίδων φαγητού, που στόχος είναι να πωληθούν στο σύνολο τους. Σε περίπτωση που εξαντληθούν, ο κόσμος θα μπορεί να συνεισφέρει οικονομικά για τον φιλανθρωπικό σκοπό, εφόσον το επιθυμεί. Σε περίπτωση που περισσέψουν, θα συσκευαστούν και θα μοιραστούν την επόμενη μέρα στα συσσίτια της πόλης.

Για όσους επιθυμούν να συνεισφέρουν χρηματικά ποσά για τον ίδιο σκοπό και δεν θα μπορέσουν να παρευρεθούν στην εκδήλωση, μπορούν να καταβάλουν το ποσό στους τραπεζικούς λογαριασμούς:

  • Σύλλογος Φίλων Εθελοντικού Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Alpha Bank, 790002101098660, IBAN: R6901407900790002101098660 και
  • Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Emporiki Bank, 70988032730, IBAN: GR2001207090000000088032691.

Σας καλούμε όλους, να γευτούμε, να διασκεδάσουμε, να ξεκινήσουμε το Καρναβάλι μας, μα πάνω από όλα να βοηθήσουμε τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη! Την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου, στις 20.00 το βράδυ στην Πλατεία Μικρασιατών!

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τα γραφεία της ΚΕΔΗΡ στην Αρκαδίου 48-50 , τηλ. 28310 40140 – 48 ή στο e-mail: carnival@rethymno.gr και typos@kedir.gr.