Δημιουργικό, δυναμικό ξεκίνημα για το νέο θεσμό του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού! Το «1ο Φεστιβάλ Πόλης» ξεκίνησε την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, στην καρδιά της Παλιάς Πόλης του Ρεθύμνου και θα διαρκέσει μέχρι την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου.

reth-karn- (1)

Η πλατεία Μικρασιατών από τις 17:00 το απόγευμα μετατρέπεται σε ένα ζωντανό κύτταρο πολιτισμού, με εργαστήρια, ημερίδες, μουσική, τραγούδι και χορό, ανοικτά και δωρεάν για το κοινό! Στόχος του Φεστιβάλ είναι, μέσω της καλλιτεχνικής έκφρασης, να έρθουν κοντά στο Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι ακόμη και όσοι δεν είχαν μέχρι σήμερα επαφή.

Από τις 19:00 έως τις 22:00. μια μεγάλη σκηνή, πλήρως εξοπλισμένη τεχνικά και ηχητικά φιλοξενεί κάθε βράδυ μουσικά σύνολα και καλλιτεχνικές ομάδες νέων και όχι μόνο!

Τηfestival-polis (2)ν Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου η σκηνή του Φεστιβάλ Πόλης θα φιλοξενήσει την μπάντα των Sludge Drops, ενώ νωρίτερα θα πραγματοποιηθεί και πάλη το εργαστήριο με την Κατασκευή αποκριάτικης μάσκας και μεταμόρφωση αντικειμένων με ανακυκλώσιμα υλικά.

Την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου, οι υπέροχες μπάντες των Sunglasses, The Soul Gig και Στιχομυθία θα διασκεδάσουν το κοινό, ενώ από τις 17:00 όσοι το επιθυμούν θα μπορούν να παρακολουθήσουν δύο εργαστήρια, αλλά και μια σημαντική ημερίδα ενημέρωσης από την Ομάδα Νηφάλιοι, σχετικά με το αλκοόλ. Εργαστήρια: Κατασκευή αποκριάτικης μάσκας και μεταμόρφωση αντικειμένων με ανακυκλώσιμα υλικά και Αποκριάτικο μακιγιάζ παιδικών χαμόγελων από το Αερόστατο.

Φαντασμαγορικός ο Χορός των Ομάδων του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού 2017!

reth-karn- (4)

Διασκέδαση, κέφι, χορό και άφθονο γέλιο χάρισαν οι ομάδες στα μέλη τους και στους φίλους του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού που παρευρέθηκαν στον Χορό των Ομάδων, που έγινε την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου!

Με διοργανωτές τις Ομάδες Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού, ο φετινός ανανεωμένος Χορός θα πραγματοποιήθηκε στο κέντρο «Πέλαγος» και το θέμα του ήταν: «Το σπίτι του τρόμου»! Χορός, φαγητό, ποτό, διασκέδαση και παρουσίαση θεατρικών – σατιρικών σκετς από τις Ομάδες Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού και ένα μεγάλο πάρτι που ξεκίνησε τα μεσάνυχτα, με θέμα «Sexy Terror», και κράτησε μέχρι το πρωί!

Το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι 2017, πραγματοποιείται με την Αιγίδα του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, του ΕΟΤ, της Περιφέρειας Κρήτης και του Εμπορικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ρεθύμνης.

Μεγάλος χορηγός του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού είναι η AMSTEL και στηρίζεται σε μεγάλο μέρος της Ρεθεμνιώτικης επιχειρηματικής κοινωνίας με το πρόγραμμα «ΕΛΑ ΚΑΙ ΕΣΥ».

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ
ΔΗΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ – Κ.Ε.ΔΗ.Ρ.
(Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ρεθύμνης)