ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι 2017: 1ο Φεστιβάλ Πόλης!

Η Συγκατοίκηση στο Όνειρο έχει ήδη ξεκινήσει στο Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι, με το κέφι να έχει απογειωθεί μέσα και έξω από την πόλη!

Την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου ξεκίνησε ο νέος θεσμός του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού! 

Πρόκειται για το 1ο Φεστιβάλ Πόλης που πραγματοποιείται στην Πλατεία Μικρασιατών και θα διαρκέσει μέχρι και την Πέμπτη 23 Φλεβάρη 2017, από τις 19:00 έως τις 22:00. Μια μεγάλη σκηνή, πλήρως εξοπλισμένη τεχνικά και ηχητικά θα φιλοξενεί κάθε βράδυ μουσικά σύνολα και καλλιτεχνικές ομάδες νέων, σχολές χορού και όχι μόνο! 

Επιπλέον στο σπίτι του Πολιτισμού καθημερινά από τις 17:00-19:00 θα πραγματοποιούνται εργαστήρια με κατασκευές και μεταμφιέσεις για παιδιά και όχι μόνο, μαθήματα, αποκριάτικου μακιγιάζ, κλπ.

Πρόγραμμα:

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου:
Δημοτική Φιλαρμονική του Ρεθύμνου
Ματθαία με το συγκρότημα της
Χορευτική ομάδα MAQAΜ

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου:
Λευτέρης Τσαγκαράκης

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου:
Αντώνης Βάμβουκας & Ελευθερία Κυδωνάκη

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου:
Sludge Drops

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου:
Sunglasses, The Soul Gig, Στιχομυθία

kritikes-kantades

Την Παρασκευή 24 Φλεβάρη, μια ξεχωριστή βραδιά με Κρητικές παραδοσιακές Καντάδες θα διασκεδάσει τους κατοίκους και τους επισκέπτες του Ρεθύμνου! Στις 19:00 του απόγευμα, η Κρητική παραδοσιακή καντάδα ξεκινά από την πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη. Τα παιδιά του Μουσικού Σχολείου Ρεθύμνου, οι μουσικοί της πόλης μας και οι Ομάδες του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού αναβιώνουν το έθιμο της Κρητικής καντάδας. Δεκάδες λύρες, λαούτα, μαντολίνα και κρητικές μαντινάδες θα στολίσουν με τους σκοπούς τους τους δρόμους της πόλης!

Η μεγάλη παρέα της Καντάδας θα τερματίσει στις 20.30 στην πλατεία Μικρασιατών όπου θα ακολουθήσει Κρητικό γλέντι από μουσικούς της πόλης μας.

Νικηφόρος

Το Σάββατο 25 Φλεβάρη 2017 αμέσως μετά την Παιδική και τη Νυχτερινή Παρέλαση θα ακολουθήσει ακολουθεί συναυλία με τον Νικηφόρο στην πλατεία Μικρασιατών!

Την Κυριακή 26 Φλεβάρη, το κέφι της Μεγάλης Παρέλασης θα κρατήσει ζωντανό η Μαλλού με μια μοναδική συναυλία στην παραλία αμέσως μετά το Κάψιμο του Βασιλιά Καρνάβαλου!

malou

Παράλληλα θα έχει ανάψει το κέφι από τις 15.00 στα dj PARTYS στην πλατεία Μικρασιατών της ομάδας ΑΛΛΑΝΤΑΛΛΩΝ και στη Σοχώρα, που θα μας μείνουν όπως πάντα αξέχαστα!

Το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι 2017, πραγματοποιείται με την Αιγίδα του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, του ΕΟΤ, της Περιφέρειας Κρήτης και του Εμπορικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ρεθύμνης.

Μεγάλος χορηγός του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού είναι η AMSTEL και στηρίζεται σε μεγάλο μέρος της Ρεθεμνιώτικης επιχειρηματικής κοινωνίας με το πρόγραμμα «ΕΛΑ ΚΑΙ ΕΣΥ».