ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι 2020: Μεγάλη ανησυχία στο Ρέθυμνο μετά την ανακοίνωση του Υπουργού Υγείας

Συνεχίζεται η προσπάθεια του Δήμου για επικοινωνία με το αρμόδιο υπουργείο.

Μεγάλη ανησυχία στις καρναβαλικές ομάδες του Ρεθύμνου, αλλά και τους διοργανωτές, προκλήθηκε το άκουσμα της ανακοίνωσης του Υπουργού Υγείας για ακύρωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων σε όλη τη χώρα για προληπτικούς λόγους εξ αιτίας του κορωνοΐού!

Μέλη των ομάδων αλλά και απλοί πολιτες έσπευσαν στο Δημαχείο Ρεθύμνου όπου βρισκόταν σε εξέλιξη η συνέντευξη τύπου για τη διοργάνωση του καρναβαλιού, προκειμένου να ενημερωθούν για τις εξελίξεις. 

Επί ποδός βρίσκονται όλοι οι εμπλεκόμενοι και η προσπάθεια για επικοινωνία με το αρμόδιο υπουργείο συνεχίζεται από τους αρμόδιους φορείς.

«Δεν βλέπω τον λόγο να ακυρωθούν στην πόλη μας οι καρναβαλικές εκδηλώσεις. Μη δημιουργούμε πανικό. Εμείς εδώ δεν έχουμε υπόνοια κρούσματος. Καταλαβαίνετε τι σημαίνει η ακύρωση των εκδηλώσεων για την πόλη μας, για όλους τους ανθρώπους που έχουν δουλέψει, κόστος εκατομμυρίων. Δεν έχω μέχρι στιγμής επίσημη ενημέρωση, η εισήγησή μας ήταν να μην ακυρωθούν. Ωστόσο δεν θα πάρω και την ευθύνη να πάω αντίθετα στις αποφάσεις της κεντρικής διοίκησης. Τι θα κάνουν θα τα κλείσουν όλα; Σινεμά, θέατρα; Να μην δημιουργούμε πανικό στον κόσμο» δήλωσε ο Δήμαρχος Ρεθύμνου κος Γιώργης Μαρινάκης.

Η ακύρωση του καρναβαλιού,εαν ισχύσει οριστικά η απόφαση, αναμφίβολα επιφέρει ένα σοβαρό οικονομικό πλήγμα στην πόλη του Ρεθύμνου. Προς το παρόν, κανείς δεν έχει προβεί σε επίσημες ανακοινώσεις.