ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι: Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και οι χώροι στάθμευσης

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν στην πόλη του Ρεθύμνου, σταδιακά, από το βράδυ του Σαββάτου 25 Φεβρουαρίου, λόγω των εκδηλώσεων στο πλαίσιο του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δήμου:

«Για την αποφυγή της ταλαιπωρίας των πολιτών θα θέλαμε την συμμόρφωσή τους προς τις υποδείξεις των τροχονόμων. Επίσης, παρακαλούμε οι κάτοικοι της πόλης να αποφύγουν την χρήση τροχοφόρων.

Το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2023 πρόκειται να κλείσουν οι παρακάτω δρόμοι:

Από τον κόμβο Θεοτοκοπούλου έως και την Κουντουριώτη στο ύψος της εκκλησίας των 4ων Μαρτύρων στις 16:00 έως και το πέρας της νυχτερινής παρέλασης , υπολογίζουμε γύρω στις 23:00 , οπότε και ο δρόμος θα δοθεί στην κυκλοφορία με παράλληλο κλείσιμο της παραλιακής λεωφόρου.

Την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2023, ανήμερα του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού, πρόκειται να κλείσουν οι παρακάτω δρόμοι:

Είσοδος πόλης, από Δυτικά:

Κόμβος Ατσιποπούλου – Σταμαθιουδάκη – Κριάρη – Ιδαίου Άνδρου- Κουρμούλη- Δημητρακάκη –Μοάτσου – Ζυμβρακάκη –Βασιλάκη –Θεοτοκοπούλου – Κολοκοτρώνη – Πανεπιστημίου-Πορτάλιου – Μαχ. Σχολ. Χωρ/κής- Εμμ. Παχλά – ‘’ΖΗΣΗΣ’’ – Νέα Εθνική Οδός Χανίων- Ηρακλείου

Είσοδος πόλης, από Ανατολικά:

Α΄ Διαδρομή (Αρχικά πριν το κλείσιμο της παραλιακής στο ύψος Δελφίνι-Μαρίνα)Νέα Εθνική Οδός Χανίων- Ηρακλείου – Πατρ. Αθηναγόρα – Αυστραλών Πολεμιστών –Άρη Βελουχιώτη – Σοφ. Βενιζέλου – Ελευθερίου Βενιζέλου – Ιουλ. Πετυχάκη – Αρκαδίου –Κεφαλογιάννηδων – Σταμαθιουδάκη – Κόμβος Ατσιποπούλου.

Β΄ Διαδρομή (Μετά την διακοπή κυκλοφορίας από Μαρίνα προς Άγνωστο Στρατιώτη):

Άρη Βελουχιώτη – Ελευθερίας- Κόρακα Καμάρα – Πορτάλιου – Σαουνάτσου – Καποδιστρίου – Κ.Παλαμά – Καούνη – Καζαντζάκη – Σαθά – Κονδυλάκη – Χατζημιχάλη Γιάνναρη –Ψυχουντάκη- Κόμβος Σπηλίου.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν σταδιακά από το πρωί της Κυριακής, καταλήγοντας με τον αποκλεισμό της πόλης από τους βασικούς κόμβους, κατευθύνοντας τους επισκέπτες στους χώρους στάθμευσης που βρίσκονται περιαστικά της πόλης.

Οι χώροι στάθμευσης του Αθλητικού Κέντρου Γάλλου και των κέντρων διασκέδασης «Μέγαρο», «Φάρος» και «Πέλαγος» θα είναι ανοιχτοί.

Διαθέσιμα θα είναι και τα ιδιωτικά πάρκινγκ στην πόλη, στην μαρίνα, την Πλατεία 4ων Μαρτύρων και το εμπορικό λιμάνι, ωστόσο επειδή είναι βέβαιο ότι θα γεμίσουν νωρίς, οι επισκέπτες που θα έρχονται από την εθνική από πολύ νωρίς θα οδηγούνται προς τα περιαστικά πάρκινγκ.

  • Από τις 9 το πρωί ως τις 11.30 το βράδυ λεωφορεία του ΚΤΕΛ θα μεταφέρουν ανά δέκα λεπτά τους πολίτες δωρεάν από τα περιαστικά πάρκινγκ.

Μέσα στην πόλη η κυκλοφορία θα ρυθμίζεται από τροχονόμους, εκτρέποντας την κυκλοφορία όπου αυτό κρίνεται αναγκαίο για την εξυπηρέτηση και την ασφαλή διεξαγωγή των εκδηλώσεων.

Καλό και ασφαλές Καρναβάλι!!!».