ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗ

Ρέθυμνο: Ανασφάλεια μετά το έγκλημα εις βάρος της 73χρονης

Το ζήτημα της εγκληματικότητας απασχόλησε το βράδυ της Τετάρτης τους κατοίκους του Σταυρωμένου αλλά και των κοντινών χωριών Χαμαλεύρι και Αστέρι, σε συνάντηση που είχαν. Η δολοφονία της 73χρονης συγχωριανής τους τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής είναι ένα γεγονός που έχει προκαλέσει φόβο και αγωνία στην τοπική τους κοινωνία και ιδιαίτερα στους ηλικιωμένους.

Τον φόβο που νοιώθουν έναντι της δράσης των κακοποιών, εξέφρασαν στη διάρκεια της συνάντησης όπου μάλιστα κατέθεσαν την άποψη ότι ίσως πρέπει να δημιουργήσουν ομάδες «περιφρούρησης», ώστε εναλλάξ κάθε βράδυ να κάνουν περιπολίες στα χωριά για να αποκαταστήσουν την ανασφάλεια των φοβισμένων κατοίκων. Από αρκετούς κατατέθηκε και η απαίτηση της σύλληψης από την Αστυνομία και απομάκρυνσης όλων των αλλοδαπών που διαμένουν στην περιοχή και οι οποίοι δεν έχουν άδεια παραμονής και όπως τόνισαν ο αριθμός τους είναι μεγάλος.

Παράλληλα, η Αστυνομική Διεύθυνση, αναδιοργανώνει τις υπηρεσίες της τόσο σε σχέση με τις περιπολίες στην παραπάνω περιοχή, τις οποίες αύξησε, όσο και σε σχέση με άλλες περιοχές όπως το Αμάρι, το Δυτικό Ρέθυμνο και τον κάτω Μυλοπόταμο.

Πάντως, προγραμματίζεται και νέα συνάντηση των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής της Δημοτικής Κοινότητας Αρκαδίου προκειμένου να συζητηθεί το ίδιο θέμα την ερχόμενη Δευτέρα, στην οποία θα κληθεί και ο αστυνομικός διευθυντής Ρεθύμνου. Στη συνάντηση εκείνη θα κατατεθούν στον κ. Παραδουλάκη, συγκεκριμένες προτάσεις τις οποίες θα επεξεργαστεί μέχρι τότε επιτροπή που συστήθηκε χθες.

Εν τω μεταξύ, ασύλληπτοι παραμένουν οι δράστες του εγκλήματος της κακοποίησης και δολοφονίας της 73χρονης από τον Σταυρωμένο τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής. Οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας συνεχίζουν με επιμονή τις έρευνες για την εξιχνίαση. Κάθε καινούργια πληροφορία που αξιολογείται ως σοβαρή προστίθεται στα υπ’ όψιν τους, αναζητώντας πάντα το στοιχείο εκείνο που θα τους προσθέσει κάτι επιπλέον στην θετική εξέλιξη των ερευνών. Αρκετές είναι οι προσαγωγές ατόμων που έχουν γίνει, ενώ πέραν της κράτησης τουλάχιστον 15 αλλοδαπών λόγω μη κατοχής άδειας παραμονής, επίσημα τουλάχιστον τίποτα παραπάνω δεν έχει προκύψει εις βάρος τους.

Πάντως, η εξέταση του γενετικού υλικού που έχει ληφθεί από τον τόπο του εγκλήματος ίσως φωτίσει την ταυτότητα των δραστών. Φαίνεται μάλιστα ότι από το ειδικό τμήμα της ΕΛΑΣ έχει δοθεί προτεραιότητα στην υπόθεση, ώστε τα αποτελέσματα των εγκληματολογικών εργαστηρίων να μην χρονοτριβήσουν.

πηγή