ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗ

Ρέθυμνο: Έκλεισαν σχολεία, εξαιτίας της κακοκαιρίας

Η κακοκαιρία πλήττει τα ορεινά του νομού Ρεθύμνου, χωρίς όμως να υπάρχουν σοβαρά προβλήματα, είτε στο οδικό δίκτυο, είτε σε γεωργικές ή κτηνοτροφικές μονάδες.

Στον ορεινό Μυλοπόταμο και συγκεκριμένα σε Ανώγεια, Λιβάδια, Ζωνιανά, Αξό, Απλαδιανά, τα σχολεία σήμερα- και ενδεχομένως και αύριο- είναι κλειστά, ενώ μεγάλη προσοχή χρειάζεται όσον αφορά τις μετακινήσεις των πολιτών με οχήματα τα οποία σε αρκετά σημεία το οδικού δικτύου χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες.

Ο δήμαρχος Ανωγείων Σωκράτης Κεφαλογιάννης, ανέφερε τα εξής στο ΑΠΕ- ΜΠΕ: «Το κύμα κακοκαιρίας, που σήμερα είναι πολύ πιο έντονο από χθες, έχει προκαλέσει διακοπή ρεύματος στο διυλιστήριο του νερού. Συνεργεία της ΔΕΗ αυτή την ώρα διορθώνουν τη γεννήτρια, ενώ γίνονται και προσπάθειες να διατηρηθεί το επαρχιακό δίκτυο ανοικτό ώστε, μεταξύ άλλων, να υπάρχει και πρόσβαση των κτηνοτρόφων στα ποιμνιοστάσια τους».

Σύμφωνα επίσης με στοιχεία της Πολιτικής Προστασίας Ρεθύμνου, το νηπιαγωγείο στις Μαργαρίτες πλημμύρισε, από τις έντονες και παρατεταμένες βροχοπτώσεις, ενώ στα φαράγγια Κουρταλιώτη και Κοτσυφού έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις. Σε όλες τις περιπτώσεις, έχουν επιληφθεί τα αρμόδια συνεργεία των δήμων Αγίου Βασιλείου και Μυλοποτάμου.»

Όμως οι χιονοπτώσεις έχουν και τη θετική τους πλευρά…

Από την Παρασκευή σύμφωνα με το δήμαρχο Ανωγείων «όλα θα είναι έτοιμα ώστε να υποδεχτούν οι κάτοικοι του χωριού, όσους επιθυμούν να απολαύσουν το χιόνι και τη Λευκή Μυλοποταμήτικη Περιφέρεια». Γίνονται συντονισμένες προσπάθειες να διατηρηθεί η προσβασιμότητα μέχρι και τα 1.200 μέτρα υψόμετρο ώστε να βοηθηθούν οι επισκέπτες που θα αποφασίσουν να εκδράμουν… «Καλό όμως είναι να γνωρίζουν όσοι βρεθούν εδώ στα ψηλά, πως πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με αλυσίδες και πολύ ζεστά ρούχα, ενώ επιβάλλεται να έχουν συντηρήσει και τα οχήματά τους», δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο κ. Κεφαλογιάννης.