ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: Ελευθέρωσαν θαλάσσια χελώνα – είχε βρεθεί στην Λευκάδα

rethymnovasileia-3

Στο Ρέθυμνο απελευθερώθηκε την Τρίτη το πρωί στην παραλία ωοτοκίας του Αδελιανού Κάμπου, η Βασιλεία, η ενήλικη θηλυκή θαλάσσια χελώνα του είδους caretta caretta που εντοπίστηκε εξουθενωμένη να κολυμπάει στο Ιόνιο Πέλαγος κοντά στην Λευκάδα στις 15 Ιουλίου.

Οι θαλάσσιες χελώνες κάθε 15-30 λεπτά ανεβαίνουν στην επιφάνεια της θάλασσας για να πάρουν αναπνοή και μετά καταδύονται. Η Βασιλεία όμως όταν την εντόπισαν παρατήρησαν ότι δεν καταδυόταν, γιατί όπως αποδείχτηκε, ήταν πολύ αποδυναμωμένη. Έτσι μεταφέρθηκε στην Γλυφάδα, στο Κέντρο Διάσωσης του Συλλόγου ΑΡΧΕΛΩΝ όπου και την περιέθαλψαν για να δυναμώσει.

Ο ΑΡΧΕΛΩΝ απελευθέρωσε το ζώο στο φυσικό του περιβάλλον στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Μέρας Τουρισμού και σε συνεργασία με το ξενοδοχείο Rithymna Beach Hotel του ομίλου Aquilla Hotels and Resorts και τον Δήμο Ρεθύμνης.

rethymnovasileia-4

Μια από τις καλύτερες εποχές του χρόνου φτάνει στο τέλος της. Η περίοδος ωοτοκίας της θαλάσσιας χελώνας ολοκληρώνεται και αγκαλιάζεται με τις 5.446 φωλιές που καταγράφηκαν και προστατεύθηκαν σε όλη την Ελλάδα από τους εθελοντές του Συλλόγου ΑΡΧΕΛΩΝ.