ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗ

Ρέθυμνο: Συνάντηση στην Αντιπεριφέρεια για την προώθηση των τοπικών προίόντων στην Ουκρανική αγορά

Την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή, επισκέφτηκε σήμερα ο Επίτιμος Πρόξενος της Ουκρανίας στην Κρήτη, κ. Γιάννης Λίτινας μαζί με εκπρόσωπο Ουκρανικής εταιρίας εισαγωγών, σε συνέχεια των εμπορικών συναντήσεων, που είχαν το Φεβρουάριο στο Κίεβο ο Περιφερειάρχης Κρήτης, κ. Σταύρος Αρναουτάκης και η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης με Ουκρανούς αξιωματούχους και επιχειρηματίες.

Σκοπός της επίσκεψης της Γενικής Διευθύντριας της εισαγωγικής εταιρίας «Kriti Limited LLC», κας Όλγας Πασίι, είναι η άμεση σύναψη εμπορικών συνεργασιών με τοπικές επιχειρήσεις και παραγωγούς της Κρήτης για προϊόντα όπως, λάδι, κηπευτικά, εσπεριδοειδή, σταφίδα, κρασί, φρούτα εποχής, γλυκά κουταλιού και τυροκομικά.

Αυτό που τονίστηκε κατά τη συνάντηση ήταν το μεγάλο ενδιαφέρον των Ουκρανικών επιχειρήσεων να εισάγουν και να διανείμουν στην πολυπληθή ουκρανική αγορά κρητικά προϊόντα, τα οποία υπερτερούν σε ποιότητα έναντι άλλων εισαγόμενων προϊόντων. Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στη σωστή τυποποίηση των προϊόντων, στις μεγάλες ποσότητες αυτών, καθώς και στη συνέπεια όσον αφορά στην τήρηση των εμπορικών συμφωνιών.

Στη συνέχεια η Ουκρανική αποστολή μετέβη στις εγκαταστάσεις των Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών Ρεθύμνης και Μυλοποτάμου αντίστοιχα, όπου είχαν συζητήσεις με στελέχη και γεύτηκαν τα προϊόντα, ενώ ακολούθησε και συνάντηση με το Σύλλογο Τυροκόμων Ρεθύμνου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά τα μέσα Μαΐου αναμένεται να επισκεφτεί την Κρήτη και το Ρέθυμνο ο Περιφερειάρχης του Κιέβου μαζί με Ουκρανούς επιχειρηματίες προκειμένου να υπάρξουν περαιτέρω εμπορικές συναντήσεις.