ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: Συγκέντρωσαν και απέστειλαν στην Ουκρανία 30 κούτες με ιατροφαρμακευτικό υλικό

Θερμή ήταν η ανταπόκριση των συμπολιτών στο ανθρωπιστικό κάλεσμα που απηύθυναν στην τοπική κοινωνία, ο Ιατρικός, ο Φαρμακευτικός και ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Ρεθύμνου, σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου για την συγκέντρωση ιατροφαρμακευτικού υλικού με προορισμό την Ουκρανία.

Την περασμένη Παρασκευή ολοκληρώθηκε η συλλογή με τα αναγκαία είδη που πρότειναν οι επιστημονικοί ιατροφαρμακευτικοί Σύλλογοι του Νομού. Συνολικά τριάντα κούτες με φάρμακα και ιατρικά εφόδια για τα θύματα του πολέμου που μαίνεται στην Ουκρανία και την ενίσχυση του έργου του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που τους περιθάλπει, συγκεντρώθηκαν στο χώρο του Κέντρου Νέων όπου στεγάζεται προσωρινά το Κέντρο Κοινότητας Δ.Ρ και απεστάλησαν στον σκληρά δοκιμαζόμενο ουκρανικό λαό.

Οι διοργανωτές της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, ευχαριστούν θερμά:

  • Τον κ. Γ. Δούσμανη και τους συνεργάτες του στη μεταφορική του εταιρία, για την αφιλοκερδή προσφορά του στη δωρεάν μεταφορά του υγειονομικού υλικού στην Ουκρανία.
  • Το Συνεταιρισμό Φαρμακοποιών Αιγαίου και Κρήτης (ΣΥ.Φ.Α.Κ.) για την εν γένει πολύτιμη συνδρομή του στην ευόδωση του εγχειρήματος.
  • Την κοινωνία του Ρεθύμνου που παρά τη επικρατούσα δυσχέρεια, απέδειξε για μία ακόμη φορά, πως στέκεται με αξιοπρέπεια, δοτικότητα, γενναιοδωρία και συμπόνια απέναντι στον ανθρώπινο πόνο και σπεύδει, όποτε της ζητηθεί, να τον ανακουφίσει, από το υστέρημά της.