ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: Αδιαφορία του ΕΟΔΥ καταγγέλει η Τοπική Κοινότητα Γερανίου – Μήνυμα του Δημάρχου Ρεθύμνου

Για αδιαφορία του ΕΟΔΥ κάνει λόγο με σχετική ανακοίνωση της η Τοπική Κοινότητα Γερανίου μετά τα έξι επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού που καταγράφηκαν στην περιοχή.

Όπως τονίζουν παρά τις συνεχείς οχλήσεις της Κοινότητας προς τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας για την διενέργεια τεστ στους κατοίκους του χωριού δεν έχουν λάβει καμιά απάντηση.

Στην ανακοίνωση της Τοπικής Κοινότητας Γερανίου αναφέρεται:

«Σας ενημερώνουμε ότι παρά τις αλλεπάλληλες ενημερώσεις μας στον ΕΟΔΥ και τηλεφωνικά αλλά και μέσω email, με τις όποιες ζητήσαμε να γίνουν τεστ στο χωριό μας και να λάβουμε περαιτέρω οδηγίες, δυστυχώς δεν έχουμε πάρει ΚΑΜΙΑ απάντηση ούτε κανένα προγραμματισμένο μαζικό έλεγχο στο Γεράνι.

Επιπλέον, σας ενημερώνουμε ότι δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑ νέο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στο χωριό μας πέραν όσων σας έχουμε ενημερώσει από την ιστοσελίδα μας από την πρώτη στιγμή.

Η υγεία όλων των κρουσμάτων του χωριού μας είναι σε πολύ καλή κατάσταση.

Σας γνωρίζουμε επίσης, ότι σήμερα το πρωί η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Ρεθύμνης αφού καθάρισε τους κάδους απορριμμάτων στην συνέχεια τους απολύμανε.

Παρακαλούμε να παραμείνουμε όλοι ψύχραιμοι και να τηρούνται από όλους τα μέτρα προστασίας που προβλέπονται, περιορίζοντας τις μετακινήσεις μας στις απολύτως αναγκαίες».

Γιώργης Μαρινάκης: «Το καμπανάκι χτύπησε ηχηρά

Μήνυμα στο κοινωνικό δίκτυο Facebook, απευθυνόμενος στους Ρεθυμνιώτες για τον κίνδυνο που ενέχει ο εφησυχασμός σχετικά με την πανδημία του κορονοϊού λόγω των μαζεμένων κρουσμάτων που εντοπίστηκαν τις προηγούμενες ημέρες, ανέβασε ο Δήμαρχος Ρεθύμνου κος Γιώργης Μαρινάκης.

Αναλυτικά το μήνυμα του Δημάρχου Ρεθύμνου:

«Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Τις τελευταίες μέρες όλοι μας ανησυχήσαμε, γιατί το καμπανάκι χτύπησε ηχηρά και μας «ξύπνησε» από τον εφησυχασμό της καλής εικόνας που έδειχνε το Ρέθυμνο επιδημιολογικά ιδιαίτερα τις τελευταίες εβδομάδες. Όλα αυτά που λέγονται καθημερινά στις ειδήσεις, νομίζαμε ότι δε μας αφορούν.

Τα δεδομένα, όμως, ανατρέπονται από τη μια μέρα στην άλλη.Οι τρεις αυτές περιπτώσεις με τα κρούσματα στους οικισμούς μας, ήρθαν δυστυχώς να μας πουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, ότι ο ιός κυκλοφορεί αναμέσά μας, μέσα στις οικογένειές μας, πολύ περισσότερο απ’ όσο νομίζαμε καθόσον πολλοί φορείς είναι ασυμπτωματικοί χωρίς όμως να είναι ακίνδυνοι και ότι τελικά δε σεβόμαστε τους γονείς μας και τους παππούδες μας, που είναι εκείνοι που κινδυνεύουν περισσότερο απ΄ όλους.

Αισθάνομαι λοιπόν την υποχρέωση, αλλά και την ανάγκη να απευθυνθώ σε όλους εσάς ξεχωριστά και ιδιαίτερα σε όσους έχουν θέση ευθύνης, ότι εμείς πρέπει πρώτοι να δίνουμε το καλό παράδειγμα και να καθοδηγούμε και να συνετίζουμε τους ανθρώπους γύρω μας.Γιατί στο τέλος της γραφής, δε μας χρωστάνε τίποτα τα παιδιά μας που δε μαθαίνουν γράμματα με κλειστά σχολεία, ούτε οι εργαζόμενοι που είναι άνεργοι, ούτε οι επιχειρηματίες που βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση, με κλειστές επιχειρήσεις.

Ας συνειδητοποιήσουμε όλοι μας ότι η καλή υγειονομική κατάσταση στον τόπο μας, αφενός μεν θα μας επιτρέψει να βγούμε όλοι σώοι και αβλαβείς από αυτό τον ιδιότυπο «πόλεμο», αλλά και αφετέρου θα μας δώσει προβάδισμα για την επιστροφή στην κανονικότητα και την ανάταξη της κοινωνίας και της οικονομίας μας.

Ας μένουμε λοιπόν ασφαλείς, τηρώντας απαρέγκλιτα όλα τα μέτρα. Οποιαδήποτε άλλη συμπεριφορά αποπνέει άγνοια, κακώς εννοούμενο εγωισμό και την έλλειψη σεβασμού σε εκείνους που με τη συμπεριφορά μας στοχοποιούμε».