ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: Αίτημα του Επιμελητηρίου για την ένταξη του ΚΑΔ των Ασφαλιστών στο ΠΕΠ Κρήτης

Το Επιμελητήριο Ρεθύμνης απέστειλε την Τετάρτη έγγραφο με αποδέκτες τον Περιφερειάρχη Κρήτης, κ. Σταύρο Αρναουτάκη και τον αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας, Εμπορίου, Καινοτομίας και Κοινωνικής Οικονομίας κ. Αντώνη Παπαδεράκη.

Στο έγγραφο αυτό το Επιμελητήριο Ρεθύμνης, μετά από συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ρεθύμνιων Ασφαλιστών (ΣΥΡΕΑ), ζητά να ενταχθούν οι ΚΑΔ των ασφαλιστών στις επιλέξιμες δραστηριότητες της δράσης 3.c.4. «Ενίσχυση Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 στην Περιφέρεια Κρήτης» και σε όλες τις μελλοντικές δράσεις χρηματοδοτικής ενίσχυσης επιχειρήσεων της Κρήτης.

Αναλυτικά, το έγγραφο του Επιμελητηρίου αναφέρει:

«Αξιότιμε κύριε Περιφερειάρχη,

Όπως γνωρίζετε, από τους επιλέξιμους ΚΑΔ της πρόσφατης δράσης 3.c.4. απουσίαζαν οι.ΚΑΔ των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών.

Με δεδομένο, πως στον κατάλογο των ΚΑΔ του προγράμματος, περιλαμβάνονται επιχειρήσεις που επλήγησαν από τον covid-19 κι ενώ οι επιχειρήσεις του κλάδου αυτού ανήκουν στις πληγείσες επιχειρήσεις, εν τούτοις εξαιρούνται από την δράση για την χρηματοοικονομική ενίσχυση.

Με δεδομένο πως ο ασφαλιστικός κλάδος, είναι ένας ζωντανός κλάδος της οικονομίας κι έχει δυνατότητες να προσφέρει πολύ περισσότερα, ειδικά σε αυτές τις εξαιρετικά δύσκολες για την επιχειρηματικότητα και κοινωνία συνθήκες, αρκεί να στηριχτεί κατάλληλα.

Με δεδομένη την πρόκληση προσαρμογής , στη νέα πραγματικότητα (ανάγκη τεχνολογικού εκσυγχρονισμού, ψηφιακού αλφαβητισμού), αφού η δουλειά των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών στηρίζεται στην επικοινωνία.

Με την κοινή διαπίστωση, πως οι συνέπειες για την ασφαλιστική διαμεσολάβηση, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, είναι πολλές και πως το σύνολο των επιχειρήσεων του κλάδου πλήττεται οικονομικά, ίσως περισσότερο από άλλες που εντάσσονται σε μέτρα ενίσχυσης της Περιφέρειας.

Με δεδομένη την πρόσφατη ένταξη του κλάδου αυτού, στη αντίστοιχη Δράση της Περιφέρειας Αττικής.

Mε δεδομένη την ένταξη όλων των ΚΑΔ των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Στα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων λόγω της πανδημίας του Covid-19 από την Ελληνική Κυβέρνηση , ήδη από τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους.
Με δεδομένο το πρόσφατο αίτημα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού για να γίνει δεκτή η ένταξη των σχετικών ΚΑΔ, καθώς πρόκειται για κανονιστικό πρόβλημα.

Για όλα τα ανωτέρω, αλλά και κατά τη δυνατόν των ελάφρυνση μέρους των δυσμενών επιπτώσεων από την έλευση της Πανδημίας που έχει πλήξει και τον κλάδο των ασφαλιστών, παρακαλούμε τις δικές σας ενέργειες προκειμένου οι επιχειρήσεις αυτές να αντιμετωπιστούν με πνεύμα ισονομίας ως προς τις μελλοντικές δράσεις της Περιφέρειας, εντάσσοντας τους σχετικούς ΚΑΔ σε όλες τις μελλοντικές δράσεις χρηματοδοτικής ενίσχυσης επιχειρήσεων της Κρήτης.

Με τη βεβαιότητα ότι θα ανταποκριθείτε στο αίτημά μας, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων».