ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: Αναγκάζουν παιδίατρο να εφημερεύει ως παθολόγος – «Δεν έχεις βαρεθεί να διαμαρτύρεσαι για όλα και συνεχώς;» η απάντηση Γεωργιάδη στον ΓΓ της ΟΕΝΓΕ

Όπως καταγγέλλει η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Ρεθύμνου, ο διοικητής του νοσοκομείου Ρεθύμνου δίνει γραπτές εντολές σε παιδίατρο να εφημερεύει ως παθολόγος ενηλίκων. Παρέμβαση έκανε η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος, με τον Άδωνι Γεωργιάδη να απαντά μέσω twitter στον γγ της ΟΕΝΓΕ.

Η ΟΕΝΓΕ υπογραμμίζει πως «αυτονόητα αυτή η ενέργεια είναι έκνομη, γιατί ο διοικητής δίνει εντολή για αντιποίηση ιατρικής ειδικότητας και εκθέτει ασθενείς σε κίνδυνο».

«Απαιτούμε άμεση παρέμβαση από τη διοίκηση της 7ης ΥΠΕ και από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, για να σταματήσουν οι επικίνδυνες παρανομίες του διοικητή νοσοκομείου Ρεθύμνου. Απαιτούμε την πλήρη στελέχωση του νοσοκομείου με το αναγκαίο μόνιμο ιατρικό και λοιπό προσωπικό» τονίζουν οι γιατροί.


Από την πλευρά του ο Άδωνις Γεωργιάδης απαντώντας στον γενικό γραμματέα της ΟΕΝΓΕ, Πάνο Παπανικολάου, τον… εγκαλεί επειδή «διαμαρτύρεται για όλα και συνεχώς».

«Αυτό απαντάς στην καταγγελία πως ο διοικητής του νοσοκομείου Ρεθύμνου αναγκάζει τον παιδίατρο να εφημερεύει ως παθολόγος; Αν αρρώσταινε δικός σου άνθρωπος και χρειαζόταν παθολόγο, εσύ θα το ανεχόσουν; Άρα πολίτες Β’ κατηγορίας θεωρείς τους εκεί κατοίκους και το λες με καμάρι» απάντησε ο Πάνος Παπανικολάου στον υπουργό Υγείας.