ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: Άσκηση προετοιμασίας – εκπαίδευσης & ελέγχου 25 πυροσβεστικών συγκροτημάτων

Το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας & Διαχείρισης Κρίσεων  του Δήμου Ρεθύμνης και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Γεώργιος Σκορδίλης ενημερώνουν  ότι θα  προβούν σε άσκηση προετοιμασίας – εκπαίδευσης και ελέγχου των πυροσβεστικών συγκροτημάτων προσαρμοσμένα σε οχήματα 4Χ4, που έχουν διατεθεί σε εθελοντές για την κατάσβεση δασικών πυρκαγιών.

Η άσκηση θα λάβει χώρα την Κυριακή 2 Ιουλίου 2023 και ώρα 10:00 με 14:00 στο επιχειρησιακό κέντρο της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ρεθύμνης στα Τρία Μοναστήρια.

Στην άσκηση θα συμμετέχει και εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής που θα δώσει οδηγίες – κατευθύνσεις για τη δράση των εθελοντών σε περίπτωση δασικής πυρκαγιάς.

Τα 25 πυροσβεστικά συγκροτήματα που έχουν διατεθεί από το Δήμο Ρεθύμνης σε εθελοντές με οχήματα 4Χ4, έχουν βυτία χωρητικότητας 800 και 600 lt, εφοδιασμένα με κατάλληλο αντλητικό συγκρότημα, μάνικες, συνδέσμους κλπ με δυνατότητα προσβολής της φωτιάς σε απόσταση άνω των 10 μ, αλλά και υδρονέφωση.

Στην άσκηση θα καταγραφούν καλές πρακτικές αλλά και πιθανά προβλήματα, και στόχος της είναι η πλήρης ετοιμότητα όλων των εμπλεκόμενων ενόψει της δύσκολης αντιπυρικής περιόδου που διανύουμε.