ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο Αξίζεις: Αίτημα σύσκεψης για ζητήματα πολιτικής προστασίας

Με αφορμή το περιστατικό της πυρκαγιάς της περασμένης βδομάδας, ο Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης Ρέθυμνο Αξίζεις, Θοδωρής Νίνος κατέθεσε αίτημα για πραγματοποίηση σύσκεψης για ζητήματα Πολιτικής Προστασίας.

Με την εν λόγω σύσκεψη η παράταξη Ρέθυμνο Αξίζεις επιθυμεί να λάβει χώρα μια αποτίμηση για το πώς λειτούργησε ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας στο περιστατικό της περασμένης εβδομάδος, ώστε να εντοπιστούν και να αντιμετωπιστούν οι αδυναμίες λειτουργίας του, καθώς και να διαμορφωθεί κατάλληλος σχεδιασμός για μελλοντικές κρίσεις. Τα αποτελέσματα της εν λόγω σύσκεψης επιθυμούν να συζητηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Αναλυτικά το αίτημα:

Κύριε Δήμαρχε,

με το έκτακτο περιστατικό της πυρκαγιάς της περασμένης βδομάδας, η οποία εκδηλώθηκε στα Τρία Μοναστήρια, αναδείχθηκαν αδυναμίες ως προς την διαχείριση έκτακτων περιστατικών. Εκτιμούμε, δε, ότι αναδείχθηκαν ζητήματα έλλειψης προετοιμασίας για τέτοιου είδους κρίσεις, καθώς και αδυναμίας εφαρμογής συγκεκριμένου σχεδίου.

Επιθυμώντας να διατηρήσουμε τη θεσμική μας στάση, για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, δώσαμε χρόνο για σχετικές πρωτοβουλίες από πλευράς σας. Ενημερωθήκαμε, δε, από τα ΜΜΕ για σύσκεψη που προετοιμάζετε για θέματα Πολιτικής Προστασίας, γεγονός για το οποίο θεωρούμε πως θεσμικά θα έπρεπε να έχουμε ενημερωθεί και κληθεί. Σε τέτοια κρίσιμα ζητήματα για τον τόπο μας χρειαζόμαστε όλοι και πρέπει όλοι μαζί να προσφέρουμε στην επίλυση των ζητημάτων που ανακύπτουν. Σε αυτή τη λογική κινούμενοι

ΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ την πραγματοποίηση σύσκεψης μεταξύ των Επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων, των εμπλεκομένων με την Πολιτική Προστασία Δημοτικών Παραγόντων, εκπροσώπων της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας, με σκοπό να λάβει χώρα αφενός μια αποτίμηση του πώς λειτούργησε ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας στο εν λόγω έκτακτο περιστατικό, αφετέρου μια συζήτηση από την οποία θα προκύψει ένας σχεδιασμός για την αντιμετώπιση μελλοντικών κρίσεων, ο οποίος θα πρέπει να επικαιροποιείται και να είναι γνωστός στους υπηρεσιακούς παράγοντες και την κοινωνία. Για τα αποτελέσματα αυτής της σύσκεψης θεωρούμε ότι θα πρέπει να ακολουθήσει σχετική ενημερωτική συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.