ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

«Ρέθυμνο Αξίζεις»: Δεν συμφωνήσαμε σε αυτά που η πρόεδρος της ΚΕΔΗΡ έφερε ως προτάσεις

Δελτίο τύπου εξέδωσαν τα μέλη του Δ.Σ. ΚΕΔΗΡ που ανήκουν στην δημοτική ομάδα «Ρέθυμνο Αξίζεις», αναφορικά με την ανακοίνωση της ΚΕΔΗΡ.

Μετά τις εξελίξεις με τα πορίσματα ελέγχου των ορκωτών, τα οποία καταλήγουν σε πολύ συγκεκριμένα αποτελέσματα όπου προκύπτει ξεκάθαρα ότι υπάρχει έλλειμμα που στην πορεία του ένα κομμάτι καλύφθηκε, φαίνεται πως υπάρχουν εξελίξεις από την πλευρά της πλειοψηφίας για την επικοινωνιακή διαχείριση του όλου ζητήματος. Κάτι που από την αρχή επιδιώξαμε να μην γίνει.

Τέσσερα χρόνια μετά την είσοδό μας στο ΔΣ της ΚΕΔΗΡ ως μειοψηφία δικαιωνόμαστε για όλα τα ζητήματα ουσίας που προτείναμε. Σε αυτή την κρίσιμη χρονική στιγμή δικαιωνόμαστε και για τον έκτακτο διαχειριστικό που ζητήσαμε και επιβάλαμε όταν η συμπολίτευση μας λοιδορούσε, έδινε συνεντεύξεις τύπου κατά του αιτήματός μας και των όσων λέμε και επιχειρηματολογούσε ο ίδιος ο Δήμαρχος, κ. Μαρινάκης, στο Δημοτικό Συμβούλιο εξηγώντας γιατί δεν χρειάζεται να προχωρήσουμε σε αυτή την διαδικασία.

Σε αυτό το κλίμα, διαβάζουμε και ενημερωνόμαστε μετά από μήνες σιωπής της πλειοψηφίας, την Παρασκευή 12 Οκτώβρη τ.ε. για δελτίο τύπου της ΚΕΔΗΡ που γίνεται λόγος για «σύσσωμες αποφάσεις», «αποκατάσταση των κακώς κειμένων», ώστε να επέλθει μια «ομαλή, διαφανή και σύννομη λειτουργία» σαν τίποτα να μην έγινε. Αυτονόητα ζητήματα που δεν ήθελαν ή δεν τους ενδιέφερε να ασχοληθούν. Ως προς τι λοιπόν αυτό το συμπερασματικό δελτίο τύπου το οποίο αναφέρεται και σε εμάς και για το οποίο δεν είχαμε καν ενημερωθεί;

Είναι ξεκάθαρο, πλέον, ότι η διοίκηση της ΚΕΔΗΡ προσπαθεί να μοιραστεί τις ευθύνες, ευθύνες που μόνον εκείνοι φέρουν. Έτσι, λοιπόν, έχουμε χρέος προς την κοινωνία να ενημερώσουμε πως:

Όχι δεν συμφωνήσαμε στο ΔΣ της ΚΕΔΗΡ σε αυτά που εισηγήθηκαν την Τρίτη και την Τετάρτη η πλευρά της πλειοψηφίας, το αντίθετο μάλιστα. Ζητήσαμε να μην κινηθούν προς την κατεύθυνση που επιθυμούσαν με αυτά που πρότειναν.

Όχι δεν συμφωνήσαμε στην εισήγηση της Προέδρου για βελτίωση της έκθεσης Αστρινάκη με νέα στοιχεία κάτι που δεν είναι και δουλειά μας, ούτε συμφωνήσαμε στην εισήγηση για έντονη διαμαρτυρία στην ελεγκτική εταιρεία KSI Greece -για την κατά την γνώμη τους- μη καλή εκτέλεση της συμφωνίας σύμφωνα με τα σημεία της λίστας του Αντιπροέδρου, κ. Σπανουδάκη, καθώς θεωρούμε πως πλέον η κριτική στον έλεγχο που έλαβε χώρα θα γίνει από το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης και τον Εισαγγελέα.

Θα θέλαμε να επισημάνουμε επίσης ότι για το δελτίο τύπου που δημοσιεύτηκε στον τοπικό τύπο την 12η Οκτωβρίου τ.ε., το οποίο εμφανίζεται ως δελτίο τύπου για υποτιθέμενες ομόφωνες αποφάσεις του ΔΣ της ΚΕΔΗΡ ούτε ερωτηθήκαμε, ούτε ενημερωθήκαμε για το περιεχόμενό του και δεν φυσικά δεν το έχουμε προσυπογράψει.

Όσον αφορά την αναδιάρθρωση του διοικητικού – οικονομικού τμήματος της ΚΕΔΗΡ, τις διαδικασίες ΑΣΕΠ, την ψήφιση του κανονισμού οικονομικής διαχείρισης και τα υπόλοιπα, αυτονόητα πράγματα σε μια ευνομούμενη πολιτεία, αποτελούν εκ των ων ουκ άνευ. Είναι θέματα που ζητούσαμε επιτακτικά όλα αυτά τα χρόνια. Αποτελούν, δε, αποφάσεις που αν είχαν ληφθεί εξ αρχής θα είχαν αποφευχθεί τα χειρότερα. Μάλιστα είναι αποφάσεις που έχοντας δικαιωθεί σήμερα, τους οδηγήσαμε να συρθούν σε αυτές. Αποφάσεις που είναι αναγκαίες για την υγιή πορεία της ΚΕΔΗΡ στο εξής, ώστε να αποδίδει στην κοινωνία αυτά που δικαιωματικά της αναλογούν.

Εμείς, από θέση ευθύνης κοιτώντας στα μάτια τους Ρεθυμνιώτες τους λέμε πως στη νέα διοίκηση του Δήμου τέτοιες αντιλήψεις δεν έχουν θέση, έχει έρθει επιτέλους ο καιρός για μια νέα αρχή, μια υγιή αντίληψη.

Εάν χρειαστεί θα επανέλθουμε.

Μάνος Παλαφούτης,
Μανώλης Φουρφουλάκης,
Ντίνος Φραγκάκος