ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: Δε θα είναι υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές ο Θοδωρής Νίνος

Την απόφαση του να μην είναι υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου γνωστοποίησε με γραπτή δήλωση του ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Ρεθύμνης και επικεφαλής του συνδυασμού «Ρέθυμνο Αξίζεις», κος Θοδωρής Νίνος.

Η σχετική ανακοίνωση:

«Ρεθεμνιώτισες και Ρεθεμνιώτες

Αγαπητοί φίλοι,

Το 2014 ξεκινήσαμε μια προσπάθεια έχοντας στο μυαλό μας το μέλλον των παιδιών μας, το μέλλον του τόπου μας και τρεις λέξεις : Όραμα, ήθος, συμμετοχή. Βρίσκομαι σήμερα εδώ μετά από 9 χρόνια έχοντας ως σημαντικότερη παρακαταθήκη:

Το όραμα που παλέψαμε να δώσουμε στο Δήμο μας.

Τη δημιουργική συμμετοχή σε κάθε έκφανση της αυτοδιοικητικής ζωής του Ρεθύμνου και της Κρήτης.

Το ήθος , με βάση το οποίο απευθυνθήκαμε σε όλους εσάς και συνεργαστήκαμε με τα υπόλοιπα μέρη του δημοτικού μας συστήματος.

Η προσπάθεια μας είχε ως αφετηρία την πόλη, τους οικισμούς, και τους ανθρώπους σε κάθε γωνιά του Ρεθύμνου. Πιστέψαμε ότι θα κάνουμε τη διαφορά και ως ένα βαθμό το καταφέραμε. Η σταθερή στήριξη και το υψηλό ποσοστό των συμπολιτών μας, που μας εμπιστεύτηκε σε δυο διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις ,ενισχύει την συνειδητή επιλογή μας να αποφεύγουμε στρατηγικές ,που έχουν στον πυρήνα τους, τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία ως προαπαιτούμενο πολιτικής επιβίωσης.

Όλο το προηγούμενο διάστημα κατέβαλα κάθε δυνατή προσπάθεια ο συνδυασμός μας να ενισχυθεί και να παρουσιάσει μια νέα διευρυμένη και ρεαλιστική αυτοδιοικητική πρόταση που να απαντά στις ανάγκες και τα άλυτα προβλήματα των συμπολιτών και της πολιτείας μας. Πιστεύω ακλόνητα στις δυνατότητες που έχει ο τόπος μας και οι άνθρωποι του και στα πλαίσια αυτά εξάντλησα όλα τα χρονικά περιθώρια προκειμένου αυτή η προσπάθεια να ολοκληρωθεί με επιτυχία.Δυστυχώς, κάτι τέτοιο δεν κατέστη εφικτό, για πολλούς λόγους, που θεωρώ ότι οι περισσότεροι είναι γνωστοί.

Ως εκ τούτου δηλώνω ότι δε θα είμαι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές.

Θέλω να σταθώ σε τρεις θεμελιώδεις πτυχές της πορείας μας που αποτελούν το βασικό αποτύπωμα της προσπάθειας του συνδυασμού μας.

  • Καταφέραμε να βγουν από την αδράνεια και να αποτελούν μέρος του δημοσίου διαλόγου και ενός ευρύτερου προς υλοποίηση σχεδιασμού κρίσιμα έργα υποδομών που είχε και έχει ανάγκη το Ρέθυμνο. Το 2014 ήμασταν μόνοι στη διεκδίκηση για το παρκινγκ, τον περιφερειακό δρόμο, τις επεκτάσεις του σχεδίου πόλεως και των έργων υποδομής για την ύδρευση και την αποχέτευση του αστικού ιστού αλλά και των οικισμών. Το 2023 τα έργα αυτά είναι όλα στην ατζέντα των διεκδικήσεων και κάποια είναι ενταγμένα προς μελέτη ή υλοποίηση στο πλαίσιο του Κυβερνητικού σχεδιασμού για το Ρέθυμνο.
  • Από την πρώτη στιγμή και ειδικά κατά την τελευταία δημοτική περίοδο αναπτύξαμε μια καθαρή κουλτούρα συνεργασίας και αλληλεπίδρασης με ξεκάθαρες θέσεις και επιχειρήματα με γνώμονα μόνο την εξεύρεση λύσεων.
  • Ήμασταν πάντα διπλά στους συμπολίτες μας και στα προβλήματα τους.

Γνωρίζω πολλούς από εσάς που αγκαλιάσατε με θέρμη αυτή την προσπάθεια και είμαι σίγουρος ότι σας στεναχωρεί αυτή μου η απόφαση. Ξέρω και πολλούς οι οποίοι δε στρατευτήκατε αλλά αναγνωρίσατε το ήθος, τα εφαλτήρια και την ουσία της προσπάθειας μας. Από όλους εσάς κρατώ την αυτοδιοικητική σχέση εμπιστοσύνης και αλληλοσεβασμού που καταφέραμε να χτίσουμε και σας προτρέπω να συνεχίσετε με την ίδια θέρμη και ενδιαφέρον να αγωνίζεστε για τον τόπο μας. Χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλον. Χρειαζόμαστε να βάλουμε μπροστά το εμείς και να αφήσουμε πίσω τους διχασμούς του χθες. Γιατί το Ρέθυμνο δεν αξίζει τίποτα λιγότερο.

Ακριβώς για αυτό, οφείλω να ξεκαθαρίσω ότι θα συνεχίσω ως ενεργός πολίτης γνωρίζοντας ότι ο μόνος τρόπος για να πετύχουμε την υπέρβαση στο Δήμο μας είναι με τους πολίτες να συμμετέχουν ενεργά στη διαχείριση της καθημερινότητάς τους.

Η επόμενη δημοτική αρχή ελπίζω να στοχεύσει σε ένα νέο ξεκίνημα, σε υγιείς βάσεις, με σχεδιασμό που να εμπεριέχει τα μεγάλα και αναγκαία έργα παράλληλα με τη βελτίωση της καθημερινότητας με διαφάνεια, λογοδοσία και ειλικρίνεια.

Οφείλω ένα μεγάλο και διαρκές ευχαριστώ σε όλες και όλους εσάς που στηρίξατε με κάθε τρόπο το όνειρο μας για ένα άλλο Ρέθυμνο, στις φίλες και τους φίλους (γιατί πλέον ισχυρή φιλία μας συνδέει όλους) που κόσμησαν με τη συμμετοχή τους τα ψηφοδέλτια της δημοτικής παράταξης μας Ρέθυμνο Αξίζεις και στην εκλογική αναμέτρηση του 2014 και αυτής του 2019, τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας και φίλο Γιάννη Κεφαλογιάννη για τη στήριξη της προσπάθειας μας και την οικογένεια μου, που ακλόνητη ήταν πάντα εκεί.

Κλείνω αυτόν τον δημιουργικό κύκλο, ενισχύοντας αυτόν της θεσμικής συνεργασίας με παρουσία μέσω ιδεών και προτάσεων για το Ρέθυμνο»