ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: Δεκάδες αγρότες ζητούν την απελευθέρωση των συλληφθέντων

Δεκάδες αγρότες έχουν περικυκλώσει το Αστυνομικό Μέγαρο Ρεθύμνου και ζητούν να αφεθούν ελεύθεροι οι συλληφθέντες για την κατάληψη της Διεύθυνσης Δασών Ρεθύμνου.

Οι αγροτοκτηνοτρόφοι διαδηλώνουν ειρηνικά το αίτημα τους και δηλώνουν πως δεν φεύγουν αν δεν πάρουν μαζί τους τους συνάδελφους τους που συνελήφθησαν το πρωί στο Δασαρχείο, το οποίο επίσης συνεχίζει να τελεί υπό κατάληψη.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα και στον κ. Ανακριτή Ρεθύμνου το απόγευμα. Τους απαγγέλθηκε κατηγορία για διατάραξη λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας και κρατούνται το βράδυ της Πέμπτης προκειμένου να δικαστούν το πρωί της Παρασκευής με την διαδικασία του αυτοφώρου. Το γεγονός της κράτησης τους έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις των συναδέλφων τους που ζητούν να αφεθούν ελεύθεροι.

Τα μέλη της επιτροπής αγώνα κατάληψης του δασαρχείου καταγγέλλουν την αστυνομική και εισαγγελική παρέμβαση.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει: «Καταγγέλλουμε την εισβολή των αστυνομικών δυνάμεων στην κατάληψη του δασαρχείου Ρεθύμνου από τους αγρότες και τις συλλήψεις των αγωνιζόμενων αγροτών.

Με την πολιτική του ροπάλου και της καταστολής η κυβέρνηση της ΝΔ επιδιώκει να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα των αγροτών που υπερασπίζονται το δικαίωμα τους στην πατρογονική γη και στην αξιοπρεπή διαβίωσή τους , παλεύοντας ενάντια στην επέλαση των εταιριών της ενέργειας που θα καταπνίξουν τα βοσκοτόπια και τα χωράφια της ορεινής και της ημιορεινής ζώνης της Κρήτης με τις ευλογίες και την υποστήριξη της κυβέρνησης και του κράτους. Οι ψεύτικες υποσχέσεις του Σκρέκα για κατοχύρωση δήθεν του αγροτικού κλήρου μεταφράζονται τώρα σε συλλήψεις των αγωνιζόμενων αγροτών και σε εισβολή των αστυνομικών στην κατάληψη. Την ίδια στιγμή το αγροτικό εισόδημα αποδεκατίζεται μέσω της ΚΑΠ και η αγροτιά ατενίζει το φάσμα του ξεκληρίσματός της σε μια περίοδο επίτασης της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης-ΕΕ-ολιγαρχίας ενάντια στα λαϊκά στρώματα.

Καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων στον χώρο των αγωνιζόμενων αγροτών
Διεκδικούμε την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων
Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στους αγωνιζόμενους αγρότες
Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, οι λαϊκοί αγώνες μπορούν να νικήσουν».