ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: Δράση διαμαρτυρίας για τα Τέμπη

Την Πέμπτη 29/2/24, ένα χρόνο μετά από το έγκλημα στα Τέμπη θα βρεθούμε για να τιμήσουμε τη μνήμη όσων χάθηκαν.

Το ραντεβού είναι στις 6 μμ στην πλατεία του Αγνώστου Στρατιώτη όπου θα συμμετέχουμε στην πομπή – μοιρολόι «Μια Μακρυνίτσα για τα Τέμπη. Δράση-Διαμαρτυρία». Μια δράση στήριξης στον αγώνα των συγγενών των θυμάτων της φοβερής δολοφονίας των Τεμπών για την άρση της ασυλίας των βουλευτών και την τιμωρία των υπευθύνων.

Ενώνουμε τις φωνές και την οργή μας βγάζοντας το συναίσθημα μας εμπνεόμενοι από διαμάντια της ελληνικής παράδοσης. Παραμένουμε Άνθρωποι μη χειραγωγήσιμοι και αναλώσιμοι. Οι ζωές μας έχουν αξία.

Η δράση χρησιμοποιεί ένα από τα αρχαιότερα μοιρολόγια της ελληνικής παράδοσης τη Μακρυνίτσα που αναφέρεται στο χαλασμό της Νάουσας. Τα λόγια αλλαγμένα σε κάποια σημεία παραπέμπουν στη φοβερή στιγμή της σύγκρουσης των τρένων.

Απο τις 18.00 στην πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη στο Ρέθυμνο μοιράζουμε τα λόγια, μαθαίνουμε το τραγούδι και τα βήματα του χορού, την πομπή που θα θυμίζει πορεία τρένου και με τη συνοδεία νταουλιου και άλλων κρουστών διασχίζουμε την οδό Αρκαδίου.

Ελεύθερη και απαραίτητη η συμμετοχή όλων των ηλικιών.

Καταλήγουμε στο Δημαρχείο όπου θα γίνει προβολή βίντεο για τον αγώνα που κάνουν οι συγγενείς των θυμάτων της κρατικής δολοφονίας των Τεμπών προκειμένου να πάψει η συγκάλυψη και να αποδοθεί δικαιοσύνη.