ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Δύο συγκεντρώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά στο Ρέθυμνο

Με συμμετοχή εργαζομένων και φοιτητών, πραγματοποιήθηκαν οι συγκεντρώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά στο Ρέθυμνο.

Συνδικάτα, συλλογικότητες, ενώσεις εργαζομένων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, εργαζόμενοι στον τουρισμό, στον πρωτογενή τομέα αλλά και συνταξιούχοι συγκεντρώθηκαν και έστειλαν το δικό τους μήνυμα για την Εργατική Πρωτομαγιά.

Στο Ρέθυμνο, για ακόμη μία χρονιά, οι εργαζόμενοι συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις με δύο διαφορετικές συγκεντρώσεις στο Εργατικό Κέντρο και στο Δημαρχείο της πόλης. Ζητούμενο όλων, η απάλειψη των κοινωνικών ανισοτήτων, η προάσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων σε μία κοινωνία, όπως τονίστηκε, που η αξιοπρέπεια των εργαζομένων, των πολιτών, των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας αλλά και της μαθητιώσας νεολαίας θα βρίσκεται στις επάλξεις του ενδιαφέροντος από όλους.

Οι συμμετέχοντες ζήτησαν με συνθήματα αλλά και ψηφίσματα «να πάψει η εξαθλίωση λόγω των μνημονιακών πολιτικών» καθώς επίσης «να διασφαλιστούν τα κοινωνικά αγαθά και οι κατακτήσεις των εργαζομένων απομακρύνοντας τον κίνδυνο συνέχισης του εργασιακού μεσαίωνα».

Επίσης υπήρξαν αναφορές για τους πρωτεργάτες της Εργατικής Πρωτομαγιάς καθώς επίσης και σε όλους όσους έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία και τους κοινωνικούς αγώνες, για έναν κόσμο χωρίς πολέμους και εκμετάλλευση των ανθρώπων.

Αμέσως μετά την πορεία πραγματοποιήθηκε γλέντι στην Πλατεία Μικρασιατών από συνεργατικά εγχειρήματα της πόλης για τη δημιουργία Ταμείου Ταξικής Αλληλεγγύης.