ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ρέθυμνο: Ένα ακόμα βραβείο για το «Τάμα» του Γιάννη Μπλέτα!

Το «Τάμα», η μικρού μήκους ταινία του Γιάννη Μπλέτα, που γυρίστηκε στο νομό Ρεθύμνου κατέκτησε ένα ακόμη σημαντικό βραβείο στο διεθνές φεστιβάλ Eurasia στη Μόσχα της Ρωσίας!

Πιο συγκεκριμένα κατέκτησε το πρώτο βραβείο για την καλύτερη φωτογραφία σε ταινία μικρού μήκους. Πρόσφατα επιλέχθηκε να διαγωνιστεί και σε ένα από τα πιο σημαντικά φεστιβάλ στην Ελλάδα. Έτσι το «Τάμα» θα διαγωνιστεί στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου στη Λάρισα.

Τον Μάιο η ταινία επιλέχθηκε στο 9 Pune short film festival στην Ινδία, όπου εκεί η ταινία είναι υποψήφια για τα βραβεία ξενόγλωσσης ταινίας και στο Fuori Mercato Como Independent Film Festival, και στο FECIBogota – International Independent Film Fair of Bogotá στην Κολομβία, αλλά και στο Short to the point Film Festival στη Ρουμανία.

Τέλος η ταινία ήταν υποψήφια στο ετήσιο online European Independent Film Festival, όπου και απέσπασε 2 βραβεία (Diamond Awards) στις κατηγορίες: καλύτερη ταινία μικρού μήκους και καλύτερης σκηνοθεσίας.

Διαβάστε εδώ τη συνέντευξη που έδωσε ο Γιάννης Μπλέτας στο κινηματογραφικό site Flix πριν λίγες μέρες: http://flix.gr/articles/giannis-bletas-interview-tama.html