ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ρέθυμνο: Εργαστήρι δημιουργικής γραφής για παιδιά στο The Garage

Για πρώτη φορά στο Ρέθυμνο, στο The Garage, θα λειτουργήσει εργαστήρι Δημιουργικής γραφής για παιδιά 9-12 ετών!

Κατά γενική ομολογία γονείς και εκπαιδευτικοί στεκόμαστε με κάποια αμηχανία μπροστά στο μάθημα της έκθεσης. Λόγω της ευρύτητας του αντικειμένου και του βάθους πεδίου που παρουσιάζει, δεν ξέρουμε συχνά πως να βοηθήσουμε τα παιδιά μας.

Κι όμως! Η έκθεση δεν είναι παρά ένα κομμάτι της Δημιουργικής Γραφής. Υπάρχουν τεχνικές, ασκήσεις, τρόποι και μέθοδοι για να να βελτιωθεί κανείς σε αυτήν. Αυτό που χρειάζεται κυρίως είναι μια αλλαγή οπτικής, μια μετατόπιση στον τρόπο που την αντιμετωπίζουμε.

Αν μπορείς να πεις προφορικά μια ιστορία, μπορείς και να τη γράψεις. Αν γίνεται να δείξεις με κινήσεις του σώματος και με χειρονομίες μια ιστορία, τότε είναι δυνατόν και να τη γράψεις. Αν βλέπεις όνειρα που είναι παράξενα (όλα τα όνειρα είναι παράξενα), σίγουρα μπορείς να γράψεις. Αν σκέφτεσαι, αν αισθάνεσαι, αν έχεις φαντασία (και ποιος δεν έχει;), τότε είσαι ικανός να γράψεις.

Το γράψιμο είναι διασκέδαση, έκφραση, λύτρωση. Είναι ένα μέσο για να μάθεις καλύτερα τον εαυτό σου και τους άλλους. Είναι ένας τρόπος να κάνεις κάτι καλό στον κόσμο.

Σε αυτό το εργαστήρι δημιουργικής γραφής για παιδιά ηλικίας 9-12 θα γίνει συνδυασμός θεατρικών μεθόδων και τεχνικών του Εκπαιδευτικού Δράματος με σκοπό την κινητοποίηση των δημιουργικών και εκφραστικών δυνατοτήτων των συμμετεχόντων μέσα από τον γραπτό λόγο.

Κάθε Σάββατο στις 12.00 στο Garage (έναρξη μαθημάτων 23 Νοεμβρίου).

Μικρό βιογραφικό σημείωμα

Ο Φώτης Δούσος γεννήθηκε στις Σέρρες το 1980. Είναι θεατρολόγος, σκηνοθέτης και συγγραφέας. Κυκλοφορούν τα βιβλία του: “Χίμαιρα, μικρά διηγήματα για μεγάλους” (εκδόσεις Σαΐτα, 2012), “Στη βιβλιοθήκη του Δον Κιχώτη” (εκδόσεις Ελληνική Πρωτοπορία, 2017), “Kinemo” (εκδόσεις Αγγελάκη, 2018), “Παβ, ο φάλτσος τζίτζικας και η περιπέτεια με τα τυφλά μυρμήγκια” (εκδόσεις Μικρή Σελήνη, 2018) – βραχείες λίστες για το βραβείο του Κύκλου του παιδικού βιβλίου IBBY, βραχείες λίστες για το βραβείο του περιοδικού ο Αναγνώστης.
Κείμενά του έχουν βραβευτεί σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς και σε διαγωνισμούς σεναρίου. Είναι τακτικός συνεργάτης του περιοδικού Νέο Πλανόδιον.

Περισσότερες πληροφορίες: 6974040085 ή στο 6932492752 (The Garage)