ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: Έσωσαν φώκια από βέβαιο θάνατο!

Ένα απρόσμενο «λουόμενο» αντίκρισαν δύο άντρες που είχαν πάει για ψάρεμα την Κυριακή στην περιοχή της Σκαλέτας Ρεθύμνου. Οι δύο ψαράδες με τις ενέργειες τους, έσωσαν αυτό το υπέροχο πλάσμα που απεικονίζεται στις φωτογραφίες.

Δείτε τη σχετική ανάρτηση του κου Σταύρου Λαγουδάκη:

«Πριν 2 μέρες φίλοι μου πήγαν για ψάρεμα στην Σκαλέτα και βρήκαν 50-60 μέτρα από την θάλασσα αυτό το υπέροχο πλάσμα κουρασμένο και αδύναμο σε κάποιο σημείο της παραλίας, πλησίασαν και προσπάθησαν να την τραβήξουν προς την θάλασσα, αλλά αγρίεψε και δάγκωσε μια πλαστική σωλήνα που φαίνεται στις φώτο.

Ένας από τους φίλους πήρε τηλέφωνο στο λιμεναρχείο και εξηγώντας την κατάσταση πήρε την απάντηση ότι δεν διαθέτουν όχημα για να πάνε στο σημείο.

Ένας από τους φίλους έψαξε στην παραλία και βρήκαν ένα σχοινί και με πολύ κόπο και κίνδυνο να τους δαγκώσει κατάφεραν μετά δυο ώρες να την δέσουν από την ουρά και την τράβηξαν κοντά στα πρώτα κύματα και ευτυχώς μπήκε στη θάλασσα και βγάζοντας μερικές κραυγές μάλλον ευχαριστώντας χάθηκε στα βαθιά νερά ακμαιότατη.

Θέλω να ευχαριστήσω εκ καρδίας τους φίλους μου σχετικά με την αντίδραση τους και να πω ότι το πλασματάκι ήταν τυχερό γιατί αν έπεφτε στα χέρια κάποιου άλλου ίσως δεν είχε σωθεί».