ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: Ισόβια σε 51χρονο για βιασμό 14χρονης

Την ποινή των ισοβίων συν 15 έτη φυλάκισης επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων σε βάρος ενός άντρα ηλικίας 51 ετών για τον βιασμό τον Μάιο του 2023 μιας 14χρονης στο Ρέθυμνο.

Η υπόθεση είχε απασχολήσει τις αρχές όταν η 14χρονη κατήγγειλε στη ψυχολόγο της το βιασμό της από τον πατέρα φίλου της.

Ο 51χρονος υποστήριξε την αθωότητα του στην απολογία του και επισήμανε πως η 14χρονη τον πλησίασε ενώ κάθονταν με τον σκύλο του σε πάρκο και τον ρωτούσε για το ζώο. Ανέφερε πως επειδή είχε τατουάζ, σκουλαρίκια και ήταν ανεπτυγμένη θεώρησε ότι ήταν 17-18 ετών.

Στη συνέχεια υποστήριξε πως η κοπέλα ήρθε μαζί του στο σπίτι του και προχώρησαν σε ερωτικές περιπτύξεις. «Δεν γνώριζα ότι ήταν ανήλικη» ανάφερε ο 51χρονος.

Ο εισαγγελέας στην αγόρευση του σημείωσε πως η ερωτική συνεύρεση δεν έγινε με τη συναίνεση της παθούσας με βάση τα γεγονότα και τις καταθέσεις και ζήτησε την καταδίκη του 51χρονου με βάση το κατηγορητήριο.

Το δικαστήριο ομόφωνα έκρινε ένοχο τον 51χρονο και του επέβαλε την ποινή της ισόβιας φυλάκισης και των 15 ετών χωρίς αναστέλλουσα δύναμη μέχρι το Εφετείο. Έτσι ο 51χρονος που είχε προφυλακιστεί οδηγήθηκε και πάλι στη φυλακή.

πηγή Goodnet.gr