ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: Κάλεσμα σε κοινή σύσκεψη σωματείων

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15  ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 19.00 η ωρα ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΡΩΜΑ

Συναδέλφισσες Συνάδελφοι

Τώρα είναι η ώρα να μπούμε μπροστά, μαχητικά, να υπερασπιστούμε το δίκιο μας, για να στείλουμε στον αγύριστο τα αντεργατικά τους σχέδια, για να παλέψουμε για τις σύγχρονες ανάγκες μας!

Η κυβέρνηση για να θωρακίσει την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων προχωρά με νομοσχέδια- εργασιακά εγκλήματα!

ΤΟ ΝΕΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ

• Ήδη νομοθέτησε δουλειά μέχρι τα 74 για τους χιλιάδες εργαζόμενους που δεν μπορούν να βγουν στη σύνταξη!

• Φέρνει νομοσχέδιο με βάση οδηγία της ΕΕ που επιτρέπει την εργασία 13 ώρες τη μέρα, 78 ώρες την εβδομάδα και μάλιστα διαφημίζοντάς το σαν ελευθερία για τους εργάτες!

• Προβλέπει περίοδο «δοκιμής» για τους εργαζόμενους για 6 μήνες, και απόλυση σε αυτό το διάστημα χωρίς αποζημίωση!

• Εισάγει συμβάσεις ακόμα και μηδενικών ωρών, που σημαίνει δουλειά όποτε και για όσο θέλει ο εργοδότης!

• Δίνει το δικαίωμα στους εργοδότες για 3ωρη απασχόληση, με ειδοποίηση για δουλειά ακόμα και 24 ώρες πριν, διαμορφώνοντας μια ζωή λάστιχο για τους εργαζόμενους!

• Συμπληρώνει το έκτρωμα Χατζηδάκη, μετατρέποντας σε ποινικό αδίκημα το δικαίωμα στην περιφρούρηση της απεργίας, με την απειλή ακόμα και φυλάκισης! Βάζουν στόχο τον σταθερό και ημερήσιο χρόνο εργασίας που πάνω σε αυτόν χτίστηκαν, οι μισθοί, η ασφάλιση, οι συντάξεις, τα επιδόματα ανεργίας.

Σε όλα αυτά συμφωνούν τα κόμματα που έχουν ευαγγέλιο τις οδηγίες της ΕΕ και της ανάπτυξης για τα κέρδη των λίγων. Από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, μέχρι τα αντιδραστικά και φασιστικά μορφώματα που βρήκαν θέση στην Βουλή. Άλλωστε η οδηγία της ΕΕ στην οποία στηρίζεται το νομοσχέδιο της κυβέρνησης υπερψηφίστηκε στο Ευρωκοινοβούλιο από τη ΝΔ και τους ναζί Χρυσαυγίτες ευρωβουλευτές, και την υπέγραψε φαρδιά-πλατιά η τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο Συμβούλιο της ΕΕ. Βαφτίζουν τις επιθυμίες των εργοδοτών, «δικαιώματα» και εκσυγχρονισμούς» Δικαίωμα δεν είναι να σακατεύεσαι για το κέρδος του εργοδότη, αλλά να δουλεύεις λιγότερες ώρες, με αξιοπρεπές εισόδημα. Δικαίωμα δεν είναι η απεργοσπασία, αλλά η δυνατότητα να παλέψεις οργανωμένα για να βελτιώσεις τους όρους δουλειάς. Δεν αποτελεί επιλογή κανενός εργαζομένου να δουλεύει σε δυο και τρεις εργοδότες για να συμπληρώσει τον μισθό που παίρνει και να τα φέρει βόλτα ο ίδιος και η οικογένεια του.

Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους και σε όλα τα συνδικάτα για να μην “νομιμοποήσουν”:

►Τη δουλειά 13 ώρες την ημέρα.

►Τις συμβάσεις μηδενικού χρόνου και τη ζωή λάστιχο.

►Την απεργοσπασία και την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης με πρόστιμα, ακόμα και με φυλάκιση.

ΕΣΕΙΣ ΜΕΤΡΑΤΕ ΚΕΡΔΗ ΚΑΙ ΖΗΜΙΕΣ ΕΜΕΙΣ ΜΕΤΡΑΜΕ ΑΝΘΡΏΠΙΝΕΣ ΖΏΕΣ

Το κυνήγι του κέρδους μετατρέπει τη ζωή του λαού σε εφιάλτη με θύματα σχεδόν κάθε μέρα.Με όποια κυβέρνηση, το κράτος πάντα είναι εχθρικό για το λαό. Από τη μία είναι γρήγορο και αποτελεσματικό για να περιφρουρήσει το ξεσπίτωμα λαϊκών οικογενειών για τα κοράκια των funds, κινητοποιώντας ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, ακόμα και πυροσβεστικά οχήματα. Από την άλλη φάνηκε «ανήμπορο» και «απροετοίμαστο» να προστατέψει τον λαό από τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες.

Όλοι στα σωματεία μας! Όλοι στον αγώνα! Να σημάνει συναγερμός! Είναι ο μόνος σίγουρος δρόμος για να στείλουμε στον αγύριστο τους νόμους που ετοιμάζουν μια νέα κόλαση για τις ζωές μας. Μόνο αυτό φοβούνται κράτος και εργοδότες, για αυτό φέρνουν νέους κατασταλτικούς νόμους.

Η δύναμη του λαού αν αποφασίσει να παλέψει είναι ανεξάντλητη! Έχουμε μεγάλη πείρα, με αυτή θα πρέπει να μπούμε μπροστά για να επιβάλλουμε κατακτήσεις και δικαιώματα! Στον πόλεμο που κήρυξε η κυβέρνηση και οι επιχειρηματικοί όμιλοι απαντάμε άμεσα, χωρίς να χάνουμε χρόνο.

Οργανώνουμε τον αγώνα, βάζοντας μπροστά τις δικές μας ανάγκες:

►Για ΣΣΕ σε κάθε χώρο δουλειάς με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς

►Για 35ωρο – 7ωρο-5νθημερο

►Για την προστασία της υγείας μας στους χώρους δουλειάς

►Για την εξασφάλιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων μας

►Για να μην πάει κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη

►Για την προστασία του λαϊκού εισοδήματος από την ακρίβεια, για την κατάργηση των έμμεσων φόρων και χαρατσιών, για φτηνό ρεύμα για το λαό.

Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου

 Σύλλογος Γενικών Ιατρών ΠΦΥ Ρεθύμνου

 Σύλλογος Εργαζομένων ΓNP

 ΕΛΜΕ Ρεθύμνου

 Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου

Σωματείο συμβασιούχων καθαριστριών N. Ρεθύμνου

 Συνδικάτο Οικοδόμων N. Ρεθύμνου