Τα Επιμελητήρια Χανίων και Ρεθύμνου εκπροσώπησαν την Ελλάδα στην διεθνή έκθεση «Wine and Gourmet 2017» που πραγματοποιήθηκε στο Τόκιο της Ιαπωνίας από τις 10-14 Απριλίου.

Ρέθυμνο και Χανιά σε διεθνή έκθεση στο Τόκιο!

Η συμμετοχή των δύο Επιμελητηρίων ήταν υπό την αιγίδα – υποστήριξη των Υπουργείων, Αγροτικής Ανάπτυξης και Εξωτερικών, και σε συνεργασία, με το Made in Greece με αναγνωρίσιμο σήμα στην Ασία, από προηγούμενες επιχειρηματικές αποστολές της OECON Group.

Η αποστολή, περιελάμβανε τριμηνιαία προετοιμασία συναντήσεων, ενημέρωση 280 εισαγωγέων, χονδρεμπόρων και λιανεμπόρων μεγάλης κλίμακας για τη γκάμα των ελληνικών προϊόντων που συμμετείχαν στη Wine and Gourmet 2017. Παράλληλα με την έκθεση πραγματοποιήθηκαν και Β2Β συναντήσεις.

Ρέθυμνο και Χανιά σε διεθνή έκθεση στο Τόκιο!Κατά τη διάρκεια της Wine and Gourmet υπήρξε ενεργό ενδιαφέρον για εκκίνηση διαπραγματεύσεων για συνεργασίες με τις οποίες είναι ήδη σε επαφή το Τοπικό Προσωπικό Υποστήριξης της Δράσης στην Ιαπωνία. Η αποστολή πλαισιώθηκε από παράλληλες Δράσεις, με κυριότερη την Οργάνωση Σεμιναρίου Ελληνικού Ελαιολάδου με έμφαση στο Κρητικό Ελαιόλαδο. Το σεμινάριο επιμελήθηκε η Olive Oil Sommelier, και η Nemoto Chikoyo.

Την παρουσίαση, τον δειγματισμό και την προώθηση των προϊόντων είχε αναλάβει η εταιρεία OECON GROUP, με μεγάλη εμπειρία στο χώρο των εξαγωγών.

Το Ελληνικό περίπτερο τίμησαν ιδιαιτέρως οι Ιάπωνες, λάτρεις του Ελληνικού ελαιόλαδου και της μεσογειακής διατροφής και δοκίμασαν τα υψηλής διατροφικής αξίας προϊόντα.