ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: Κλιμάκιο μηχανικών επισκέφθηκε την περιοχή του Πλατανιά για καταγραφή των πληγέντων κτιρίων

Το Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020 επισκέφθηκε την περιοχή του Πλατανιά κλιμάκιο μηχανικών της Γενικής Διεύθυνσης Αποκατάστασης Γενικών Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών της Γενικής Γραμματείας Υποδομών, για να καταγράψει τα πληγέντα κτίρια από τις καταστροφές που προκλήθηκαν από τις πρόσφατες πλημμύρες.

Τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας κατά του COVID-19, ο Δημοτικός Σύμβουλος της περιοχής κ. Μανώλης Δελήμπασης, η Πρόεδρος της Κοινότητας Ρεθύμνης Ελευθερία Μιχάλα και κάτοικοι της περιοχής κ. Δροσόπουλος Γιώργος και κ. Μοτάκης Γιώργος, υποδέχτηκαν το κλιμάκιο, το οποίο ήταν υπό την επίβλεψη του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών και αναπληρωτή προϊσταμένου στον Τομέα Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών Νομού Χανίων κ. Γιαννούτσο Αντώνιο και των μηχανικών κα. Πατεράκη Δέσποινα και κα. Φρατζεσκάκη Ευαγγελία.

Το κλιμάκιο επισκέφθηκε συνολικά 9 πληγέντα κτίρια στη περιοχή του Πλατανιά, έλεγξε τα κτίρια και κατέγραψε τις βλάβες τους, ούτως ώστε με Κοινή Υπουργική Απόφαση, να οριοθετηθεί η περιοχή του Πλατανιά και να χορηγηθεί στεγαστική συνδρομή για την αποκατάσταση των κτιρίων.

Στο σημείο αυτό υπενθυμίζουμε ότι αρμόδια Υπηρεσία για το έργο της αποκατάστασης των ζημιών σε κτίρια (ενδεικτικά αναφέρονται ανακατασκευή ή επισκευή φερόντων και μη φερόντων στοιχείων, αντικατάσταση καυστήρα ή κυκλοφορητή ή ανελκυστήρα κ.τ.λ.) από τις προαναφερόμενες πλημμύρες ορίζεται ο Τομέας Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών Ν.Χανίων (Τ.Α.Ε.Φ.Κ.-Ν.ΧΑΝΙΩΝ.).

Αιτήσεις για τις ζημιές σε κτίρια θα κατατίθενται στα πρωτόκολλα του Δήμου Ρεθύμνης και θα προωθούνται στην αρμόδια υπηρεσία.