Ρέθυμνο: Ματαίωση της παρέλασης, του εκκλησιασμού και των καταθέσεων στεφάνων της 25ης Μαρτίου

Από την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης ανακοινώνεται ότι βάσει του άρθρου 20 του ΦΕΚ Α’ 55/11.03.2020, ματαιώνονται οι στρατιωτικές παρελάσεις και οι παρελάσεις της σπουδάζουσας και μαθητιώσας νεολαίας για την Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου , καθώς και των παρελάσεων στο πλαίσιο εορτασμού τοπικών επετείων απελευθέρωσης πόλεων μέχρι και τις 12.04.20.

Επιπρόσθετα, δυνάμει της από 2867/Υ1/16.03.20 Κοινής Απόφασης Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας δε θα τελεστούν Δοξολογίες στους Ιερούς Ναούς, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας. Για τους ίδιους λόγους, δε θα πραγματοποιηθούν καταθέσεις στεφάνων και λοιπές εορταστικές εκδηλώσεις.

Κατ΄ εξαίρεση θα καταθέσουν στεφάνι στο Μνημείο Αγνώστου Στρατιώτη  (στην Αθήνα) η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός, ο Πρόεδρος της Βουλής, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, οι Πρόεδροι των εκπροσωπούμενων στη Βουλή Κομμάτων και οι Αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων.

Επισημαίνεται ότι ως ένδειξη ελάχιστου φόρου τιμής καλούνται  όλες οι κρατικές υπηρεσίες, οι Περιφέρειες, οι Δήμοι και οι πολίτες να αναρτήσουν την ελληνική σημαία στα καταστήματα των Υπηρεσιών τους και τις οικίες τους αντίστοιχα.