ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: Με μεγάλη επιτυχία η παρουσίαση του βιβλίου «1821. Η επανάσταση και οι απαρχές του ελληνικού κράτους»

Με μεγάλη επιτυχία, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης βιβλίου των εκδόσεων της Σύγχρονης Εποχής στο Σπίτι του Πολιτισμού στο Ρέθυμνο, με την βιβλιοπαρουσίαση του συλλογικού έργου του Τμήματος Ιστορίας της Κ.Ε. του ΚΚΕ, «1821. Η επανάσταση και οι απαρχές του ελληνικού κράτους».

Την έκθεση άνοιξε ο γραμματέας της Τ.Ε., Αγγελογιαννάκης Βαγγέλης, καλωσορίζοντας τους επισκέπτες σημείωσε, μεταξύ άλλων, «έχουμε στόχο, η φετινή έκθεση να έχει ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία από την προηγούμενη, να καθιερωθεί και να καταξιωθεί στο λαό του Ρεθύμνου, και πρώτα από όλα στην νεολαία, φέρνοντάς τον σε επαφή με την προοδευτική λογοτεχνία, το μαρξιστικό βιβλίο, τις επαναστατικές ιδέες γενικότερα, γιατί χωρίς πρωτοπόρα θεωρία δεν μπορεί να υπάρξει πρωτοπόρα δράση.

Στις μέρες μας, όπου το σύστημα θέλει να αντικαταστήσει την γνώση από την πληροφορία, όπου η κυβέρνηση της ΝΔ ετοιμάζει περαιτέρω επίθεση το περιεχόμενο του σχολικού μαθήματος και των προγραμμάτων σπουδών, δημιουργώντας μία γενιά με σκόρπιες γνώσεις, με πτυχία – σούπες μαθημάτων, χωρίς συγκροτημένη και ολόπλευρή μόρφωση, αποκομμένα από το επιστημονικό αντικείμενό  τους, το ΚΚΕ και η ΚΝΕ παλεύουμε ώστε να διαμορφωθεί ένα μορφωτικό ρεύμα, τόσο στις γραμμές μας όσο στο λαό και την νεολαία γενικότερα κάνοντας πράξη το ρητό, «η γνώση είναι δύναμη».

Την παρουσίαση του βιβλίου έκανε ο Μηνάς Αντύπας, υπ. διδάκτορας του Πανεπιστημίου Κρήτης, συνεργάτης του Τμήματος Ιστορίας και μέλος της συγγραφικής ομάδας του έργου.

Επόμενος σταθμός της έκθεσης το Σάββατο 4/12, από τις 18:00 με παρουσίαση του βιβλίου για μικρά παιδιά «Για το ουράνιο τόξο ψάξε..» και άλλες δραστηριότητες.

Υπενθυμίζεται ότι η έκθεση λειτουργεί καθημερινά 10-1 και 5-8 μέχρι και την Τετάρτη 8/12.