ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ρέθυμνο: Μουσικοχορευτική εκδήλωση για την ευαισθητοποίηση μας σε θέματα υγιούς γήρανσης και βελτίωσης ποιότητας ζωής

Μουσικοχορευτική εκδήλωση που θα ενεργοποιήσει την ευαισθησία μας σε θέματα υγιούς γήρανσης και βελτίωσης ποιότητας ζωής, συνδιοργανώνουν  το Τμήμα Τρίτης Ηλικίας της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ρεθύμνου και το Εργαστήρι Θεάτρου-Κινηματογράφου-Μουσικής του τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Η πολιτιστική και κοινωνική αυτή δράση, με τίτλο «Θα τραγουδήσω αγαληνά» είναι αφιερωμένη στον παραδοσιακό τραγουδιστή και κορυφαίο μουσικό ερμηνευτή της Θράκης  Χρόνη Αηδονίδη, ο οποίος συνέβαλε στην προβολή και ανάδειξη της αξίας του ελληνικού  παραδοσιακού  τραγουδιού εκτός ελληνικών συνόρων.

Στην έναρξη της εκδήλωσης  ο ιατρός κ. Βουζουνεράκης Ελευθέριος θα μιλήσει για την  «Ποιότητα της ζωής ως κίνητρο υγείας και ευεξίας στην καθημερινότητά μας¨.

Στη συνέχεια θα παρουσιαστούν  τραγούδια και χοροί της Θράκης.

Τη μουσική εκδήλωση υποστηρίζουν οι μουσικοί  Δήμος Παπατζαλάκης (τραγούδι), Νίκος Αγγούσης (κλαρίνο) και Παναγιώτης Σάκκουλας (στεριανό λαούτο).  Θα του συνοδεύσει  με κρουστά, πολυπληθή ομάδα ωφελούμενων του προγράμματος “Η τέχνη του ρυθμού στην εκπαίδευση – μουσική στην κοινότητα”,  υπό το συντονισμό και την επιμέλεια των μουσικών Παπατζανή Γιάννη και Φουρκή Ανθής¨.

Αντιπροσωπεία μελών των ΚΑΠΗ και το Λύκειο Ελληνίδων θα χορέψει παραδοσιακούς χορούς της Θράκης.

Η εκδήλωση θα γίνει στην Πλατεία Μικρασιατών, την Τρίτη 28 Μαΐου, στις 8 το βράδυ.

Το Τμήμα Τρίτης Ηλικίας της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ρεθύμνου, η αρμόδια Αντιδήμαρχος Δρ Άννα Ελευθεριάδου – Γκίκα  και το Εργαστήρι Θεάτρου-Κινηματογράφου-Μουσικής του τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, προσκαλούν τους συμπολίτες, τους φοιτητές μας και όλους όσοι επιθυμούν,  να παρακολουθήσουν  μια ποιοτική εκδήλωση που τους προσφέρεται δωρεάν και να μοιραστούν το αισιόδοξο μήνυμα της δυνατότητας βίωσης ποιοτικής ζωής, καθ’ όλη τη διάρκειά της.