ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: Περίπατος για γονείς και παιδιά με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γονέων

Μια αξιόλογη πρωτοβουλία προσανατολισμένη στην ενίσχυση των οικογενειακών δεσμών και εστιασμένη στην ανάδειξη της γυναικείας παρουσίας στην ιστορική διαδρομή του Ρεθύμνου, αναλαμβάνει το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Ρεθύμνης.

Με αφορμή λοιπόν την Παγκόσμια Ημέρα Γονέων, διοργανώνει περίπατο για γονείς και παιδιά, την Κυριακή 5 Ιουνίου 2022 στη διάρκεια του οποίου ο γνωστός συντοπίτης δάσκαλος – ιστορικός Ερευνητής κ. Νίκος Δερεδάκης θα ξεναγήσει τους συμμετέχοντες σε γραφικά σημεία του Ρεθύμνου και με τη συνδρομή τους, θα ανασύρει μνήμες από το παρελθόν της πόλης, ανιχνεύοντας το γυναικείο αποτύπωμα στην εξελικτική διαδρομή της πόλης στο χρόνο. Ιδιαίτερη αναφορά φυλάσσεται για Ρεθύμνιες όπως η Ευμενία Βεργίτση, η Καλλιόπη Γιουλούντα, η Λέλα Κούνουπα η Μαρία Τσιριμονάκη και η Ευπατία Μοάτσου που σφράγισαν την τοπική ιστορία, σε κρίσιμες καμπές της, με τη θαυμαστή κοινωνική και ανθρωπιστική τους δράση.

Την Κυριακή λοιπόν 5 Ιουνίου 2022, ο περίπατος με αποχρώσεις παρελθόντος και άρωμα γυναίκας, θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί από την πλατεία Τεσσάρων Μαρτύρων και θα ολοκληρωθεί στις 13.00 το μεσημέρι με κατάληξη στο Ιστορικό-Λαογραφικό Μουσείο (οδό Βερνάδου, Παλιά Πόλη).

Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ρεθύμνης με αρμόδια την Αντιδήμαρχο Δρ Άννα Ελευθεριάδου – Γκίκα και το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών, προσκαλούν τις/ τους συμπολίτισσες /-ες να αξιοποιήσουν την ευκαιρία ενός δημιουργικού, ενημερωτικού και συνάμα ψυχαγωγικού κυριακάτικου πρωϊνού με τα παιδιά τους.

Προκειμένου η ξενάγηση να είναι προσιτή σε όλους και η ομάδα ευέλικτη για να κυκλοφορήσει στην πόλη, ο αριθμός των συμμετεχόντων θα είναι περιορισμένος. Γι’ αυτό παρακαλούμε δηλώστε τη συμμετοχή σας στο Κέντρο Συμβουλευτικής και στο τηλ: 2831056607 (διαθέσιμο από τις 9.00 το πρωϊ έως τις 2 το μεσημέρι, καθημερινά, από Δευτέρα έως Παρασκευή)