ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ρέθυμνο: Σε «υψηλές» πτήσεις ο Φάλκονας

Την παρουσίαση του βιβλίου «Ένας «Φάλκονας» δεν φέρνει την άνοιξη» προετοιμάζουν οι «Ημέρες Ρεθύμνου 2022».

Tο βιβλίο, που έχει συγγραφέα τον Χάρη Στρατιδάκη, κυκλοφόρησε πρόσφατα, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης εικοσιπέντε χρόνων από τη λειτουργία τού Κέντρου Περιβαλλοντικής Αγωγής και Ενημέρωσης στην Καρωτή Ρεθύμνου και αποτελεί μια ανακεφαλαίωση της ιστορίας και της προσφοράς του.

Το βιβλίο θα παρουσιάσει η αναπληρώτρια καθηγήτρια Βιολογίας και Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο Παιδαγωγικό τμήμα του πανεπιστημίου Κρήτης Μαριάννα Καλαϊτζιδάκη, η οποία είχε σταθεί εξ αρχής δίπλα στο εγχείρημα, στηρίζοντάς το με τις γνώσεις και το κύρος της. Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Θωμάς Κρεβετζάκης των Ημερών Ρεθύμνου, υπεύθυνος την εποχή εκείνη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Κέντρου Νέων, φορέα που στήριξε αποφασιστικά το Περιβαλλοντικό Κέντρο. Μονόλεπτες αναμνήσεις θα μας διηγηθεί μια δεκάδα στελεχών του «Φάλκονα», ο Γιώργος Πολάκης, η Κατερίνα Κατσιμάνη, ο Γιώργος Σπυρλιδάκης, ο Γιώργος Κανακάκης, ο Βασίλης Σιμιτζής, ο Γιώργος Κτιστάκης κ.ά.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης θα τιμηθούν συμβολικά δύο από τους εθελοντές της προσπάθειας. Ο Κωστής Τζουγανάκης θα τιμηθεί για την προσφορά, τη δική του ως αντιδήμαρχος τότε Επισκοπής και των γονέων του Ευάγγελου και Νίκης, στα προγράμματα αγγειοπλαστικής και σαπωνοποίησης αντίστοιχα, αλλά και συνολικά των Καρωθιανών που στήριξαν το εγχείρημα. Ο Κώστας Καπελώνης, μέλος του Β’ Κέντρου Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων Ρεθύμνου, θα τιμηθεί για την προσφορά του στα προγράμματα καλαθοπλεκτικής και στη δημιουργία του φορητού εκπαιδευτικού προγράμματος «Του λιναριού τα πάθη», αλλά και συνολικά των ΚΑΠΗ, στα πλαίσια της προώθησης της διαγενεακής μάθησης.

Την εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στον Δημοτικό Κήπο την Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022 στις 8.30 το βράδυ, θα συνοδεύσει μουσικά ο Μιχάλης Παυλάκης. Τελεί υπό την αιγίδα του δήμου και της Αντιπεριφέρειας Ρεθύμνου.

Για τις Ημέρες Ρεθύμνου 2022

Θωμάς Κρεβετζάκης