ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗ

Ρέθυμνο: Σε οικογενειακό κλίμα έκοψαν την πίτα τους οι Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.

Σε ένα όμορφο κλίμα και σε ζεστή ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε η εθιμοτυπική εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας των Αξιωματικών Αστυνομίας Κρήτης το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου σε κέντρο διασκέδασης στην πόλη του Ρεθύμνου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ρεθύμνου και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος, ο Βουλευτής της Ν.Δ. κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης, η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου κ. Μαρία Λιονή, ο Δήμαρχος Ρεθύμνου κ. Γεώργιος Μαρινάκης, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης Υποστράτηγος κ. Κωνσταντίνος Λαγουδάκης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ρεθύμνου Ταξίαρχος κ. Αντώνιος Ρουτζάκης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λασιθίου Α/Δ΄ κ. Εμμανουήλ Παπαδάκης, ο Διοικητής της Π.Υ. Ρεθύμνου Επιπυραγός κ. Θεοδόσιος Χασάπης, ο Λιμενάρχης Ρεθύμνου Πλωτάρχης κ. Κωνσταντίνος Καστρινάκης, εκ μέρους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας ο Πρόεδρος κ. Γιάννης Κατσιαμάκας, ο Αντιπρόεδρος κ. Νίκος Πέτρου και ο Αναπλ. Γεν. Γραμματέας κ. Στέλιος Καρακούδης, το μέλος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ.) κ. Μανούσος Γιανναδάκης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Ρεθύμνου κ. Νικόλαος Μαλλιαρός, ο Γεν. Γραμματέας του Σωματείου Πολιτικών Υπαλλήλων κ. Μπελίμπασης.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. Περιφέρειας Κρήτης κ. Στέλιος Καρακούδης αφού ευχήθηκε σε όλους τους συναδέλφους να έχουν μία καλή και δημιουργική χρονιά με υγεία για αυτούς και τις οικογένειές τους, ευχαρίστησε όλα τα μέλη που στήριξαν ξανά το προεδρείο στις πρόσφατες εκλογές που διεξήχθησαν τον περασμένο Οκτώβριο, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα να ανανεωθεί η θητεία του για τρίτη συνεχή φορά συνεχίζοντας απρόσκοπτα το έργο του. Σημείωσε δε ότι ως προεδρείο αισθανόμαστε περήφανοι διότι στις δύο τελευταίες θητείες η Ένωση εκπροσωπήθηκε από Αξιωματικούς από κάθε Αστυνομική Διεύθυνση του Νησιού, όπως άλλωστε το ίδιο επετεύχθη και στη νέα τριετία με την τελευταία εκλογική διαδικασία.

Το γεγονός αυτό αποδεικνύει ότι τα τελευταία 7 χρόνια στην Ένωση Αξιωματικών Κρήτης επικρατεί κλίμα ομόνοιας – σύμπνοιας και ενότητας, πράγμα που είναι και το ζητούμενο προκειμένου να επιδιώκονται σε κάθε στάδιο τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα προς όφελος των συναδέλφων – των υπηρεσιών και της κοινωνίας μας γενικότερα. Διότι πέραν των άλλων, ανάφερε, ότι στόχος του προεδρείου στο σωματείο ήταν και είναι η διατήρηση της Ελληνικής Αστυνομίας στις υψηλότερες θέσεις στην εμπιστοσύνη των πολιτών μεταξύ των θεσμών του κράτους, όπως άλλωστε δείχνουν τελευταία επίσημες έρευνες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, καθώς και η αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών ασφάλειας σε κάθε περιοχή του νησιού μας. Τέλος εξήρε τις επιτυχίες που σημείωσαν οι αστυνομικές υπηρεσίες στο Νησί το έτος που μας πέρασε, με κορυφαία υπόθεση την εξιχνίαση του επιχειρηματία κ. Λεμπιδάκη, συγχαίροντας για άλλη μία φορά το Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Υποστράτηγο κ. Κωνσταντίνο Λαγουδάκη και στο πρόσωπό του όλους του συναδέλφους που εργάστηκαν με ζήλο και αυταπάρνηση για την επιτυχή έκβαση της συγκεκριμένης υπόθεσης. Ενόψει και των επερχόμενων κρίσεων των Ανώτατων Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., ο Πρόεδρος ευχήθηκε επίσης καλή επιτυχία στους Αξιωματικούς της Ένωσης μας που πρόκειται να κριθούν, με την ελπίδα να αναγνωρισθεί στο πρόσωπο του καθένα το έργο που έχει επιτελέσει τόσο κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτους από τη θέση ευθύνης που του έχει ανατεθεί, όσο και κατά τη διάρκεια της υπηρεσιακής του καριέρας.

Μετά την ανταλλαγή ευχών, τα μέλη της Ένωσης Αξιωματικών Κρήτης, αφού άφησαν έστω για λίγο τις καθημερινές τους υποχρεώσεις, συνέχισαν τη βραδιά με διασκέδαση, ανανεώνοντας το ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά στην πόλη του Αγίου Νικολάου.