ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: Στο νοσοκομείο καθηγητής του Πειραματικού Γυμνασίου από ηλεκτροπληξία!

Ηλεκτροπληξία υπέστη καθηγητής του Πειραματικού Γυμνασίου Ρεθύμνου, μπροστά στα μάτια των παιδιών, την ώρα που πήγε να βάλει στην πρίζα έναν υπολογιστή για το μάθημα πληροφορικής.

Σύμφωνα με το neakriti.gr, ο καθηγητής χτυπήθηκε από το ρεύμα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται!

Την ίδια ώρα καθηγητές καταγγέλλουν τις άθλιες συνθήκες του κτιρίου που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια όλων. Δείτε τι αναφέρει χαρακτηριστικά στο κείμενο του ο καθηγητή Κώστας Κοντάκος (Μαθηματικός του Πειραματικού Γυμνασίου Πανεπιστημίου Κρήτης) για το περιστατικό:

«Να ζητήσω συγγνώμη από το αγαπητό κ. Μαρινάκη, τον κ. Γιωργαλή (τον τέως), τον κ. Παπαδογιάννη (τον νυν), τον κ. Κεφαλογιάννη ή τον κ. Χνάρη, για την απογευματινή μου γκρίνια, αλλά σήμερα στο σχολείο μας πήγαμε να χάσουμε έναν συνάδελφό μας, έναν πολύ καλό άνθρωπο και καλό φίλο. Και ξέρετε κύριοι πως; επειδή τον τίναξε το ρεύμα. Καθώς πήγαινε να βάλει στην πρίζα έναν υπολογιστή στο εργαστήριο πληροφορικής. Εν ώρα μαθήματος. Μπροστά στα παιδάκια. Και τινάχθηκε τρία μέτρα πίσω και προσγειώθηκε πάνω σε ένα θρανίο. Και πάρτο κάτω και το θρανίο, πάρτον κάτω και τον δάσκαλο. Και τα παιδάκια σε σοκ.

Και ευτυχώς, ήρθε άμεσα το ασθενοφόρο και τον πήγε στα επείγοντα. Και θα περάσει απόψε τη νύχτα του μέσα ο δάσκαλος. Στο νοσοκομείο.

Και ξέρετε γιατί; Γιατί το κτίριο που μας δώσατε να κάνουμε το μάθημα είναι προπολεμικό. Οι εγκαταστάσεις και τα δίκτυα του κρέμονται από παντού, ετοιμόρροπα. Σε κάθε σημείο υπάρχει άμεσος κίνδυνος για τη ζωή των παιδιών, του προσωπικού, όλων μας. Όπως και τα ίδια είναι και στο διπλανό κτίριο, στο ΕΠΑΛ. Όπως και το παλιό ΤΕΙ κ. Παπαδογιάννη.

Βέβαια, αντιλαμβάνομαι ότι όλα αυτά θα λυθούν μόλις μας φτιάξετε το υπερσύγχρονο κτίριο στου Γάλλου. Ξέρω, ξέρω! Μα όταν θα γίνει αυτό, αν θα γίνει, εμείς θα έχουμε γεράσει κύριοι. Ή θα είμαστε πεθαμένοι. Και με όλους εμάς που σας ακούμε με υπομονή και σας πιστεύουμε τόσα χρόνια, οι επόμενοι θα γελάνε με τα χάλια μας. Ή θα κλαίνε καλύτερα; Τέλοσπάντων…

Κοιτάξτε να έρθετε καμία βόλτα από το παλιό πανεπιστήμιο στα περιβόλια, να καταλάβετε περί τίνος πρόκειται, διότι σήμερα από θαύμα δεν κλαίμε για τον φίλο μας Θοδωρή.

Καταλαβαίνω, κύριοι βουλευτές, ότι το φλέγον και σπουδαίο ζήτημα που σας απασχολεί αυτές τις μέρες είναι να μην επιτρέψουμε στους ομοφυλόφιλους να δημιουργούν τις οικογένειες τους νόμιμα, καταλαβαίνω ότι υπάρχουν πολύ σημαντικότερα ζητήματα πέρα από την ποιότητα της εκπαίδευσης στα δημόσια σχολεία, όπως η ενίσχυση της ιδιωτικής, αλλά αυτό… άμα βρείτε χρόνο κοιτάξτε καί λίγο προς τα εμάς μπας και βγάλουμε καμία άκρη σε αυτό το κράτος».

ΕΛΜΕΡ: «Πάμε κι όπου βγει στην Εκπαίδευση»

Ανακοίνωση με αφορμή το ατύχημα του εκπαιδευτικού στο Πειραματικό Γυμνάσιο, εξέδωσε η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου, τονίζοντας πως στη θέση του συναδέλφου τους θα μπορούσε να είναι ο καθένας.

«Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου εκφράζει τη συμπαράστασή του στον συνάδελφό μας που υπέστη ηλεκτροπληξία εν ώρα μαθήματος και εύχεται ταχεία και πλήρη ανάρρωση. Εκφράζουμε επίσης τη συμπαράστασή μας στη σχολική κοινότητα του Πειραματικού Γυμνασίου Ρεθύμνου, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς που σοκαρισμένοι πληροφορήθηκαν την περιπέτεια του συναδέλφου. Στη θέση του θα μπορούσε να είναι ο καθένας.

Η εκπαιδευτική κοινότητα στο Ρέθυμνο είμαστε εξοργισμένοι. Είμαστε εξοργισμένοι με την «επίρριψη ευθυνών», δυστυχώς και με τη συνδρομή της ΔΔΕ Ρεθύμνου, στο «ελαττωματικό πολύμπριζο», σαν να μην υπάρχουν το 2024 αποτελεσματικά αντιηλεκτροπληξιακά συστήματα προστασίας, ακόμα και για τέτοιες περιπτώσεις.

Είμαστε εξοργισμένοι με τις κλειστές πόρτες που βρίσκουμε από τη δημοτική αρχή όταν θέλουμε να μιλήσουμε για τα προβλήματα των σχολείων μας. Όταν, δικαίως όπως δυστυχώς αποδεικνύεται, ανησυχούμε για τους ελλιπείς ελέγχους ασφαλείας, από την αντισεισμική προστασία μέχρι τις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις.

Είμαστε εξοργισμένοι με την κυβέρνηση, που έχει μετατρέψει την Παιδεία σε επιχείρηση για λίγους και την ίδια στιγμή αφήνει τα δημόσια σχολεία στην τύχη τους, χωρίς να φροντίσει ούτε για τα στοιχειώδη. Αυτό που έγινε στο Ρέθυμνο δεν είναι το πρώτο – και φοβόμαστε ότι δεν θα είναι ούτε το τελευταίο – περιστατικό της λογικής «πάμε και όπου βγει» στα σχολεία μας.

Για το παρολίγον μοιραίο συμβάν υπάρχουν ευθύνες και θα αναζητηθούν.

Καλούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 18/1/24, ώρα 12.00, στο Δημαρχείο Ρεθύμνου, πριν την έναρξη του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου. Για τη συμμετοχή στη συγκέντρωση ισχύει η στάση εργασίας που έχει προκηρυχτεί από το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΡ, 12.00-14.00»