ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: Συγκέντρωση υγειονομικών και συλλόγων για την δημόσια υγεία και τα εργασιακά δικαιώματα

Η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου, ο Σύλλογος Γενικών-Οικογενειακών Ιατρών ΠΦΥ ΕΣΥ Ρεθύμνης και ο Σύλλογος Εργαζομένων ΓΝ Ρεθύμνου καλούν όλα τα Σωματεία και τους Συλλόγους Εργαζομένων, τους κοινωνικούς Φορείς του νομού Ρεθύμνης την Τετάρτη 02 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 18:00 στο Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου για να αναδείξουμε τα προβλήματα των κλάδων μας, να διεκδικήσουμε τα εργασιακά δικαιώματα μας, να καθορίσουμε το πλαίσιο περαιτέρω δράσεων.

ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ!

ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟ & ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΟ/ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Η υπεράσπιση της υγείας και της ζωής μας βρίσκονται στα χέρια μας. Οι αγώνες μας, η οργανωμένη συλλογική διεκδίκηση και δράση είναι η δική μας ασπίδα προστασίας απέναντι σε βάρβαρες πολιτικές όλων των κυβερνήσεων διαχρονικά που απειλούν να καταργήσουν πλήρως κάθε έννοια δωρεάν δημόσιας Περίθαλψης, ιδιωτικοποιώντας τα πάντα στα ερείπια του ΕΣΥ που οι ίδιες κατεδάφισαν και στα συντρίμμια των στοιχειωδών δικαιωμάτων των υγειονομικών.

Εντείνουμε τον αγώνα για μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής, ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, τις συγχωνεύσεις και τη λειτουργία των νοσοκομείων ως επιχειρήσεις, στην αλλαγή του Υγειονομικού Χάρτη και την προώθηση του «Νέου ΕΣΥ», στις απολύσεις συμβασιούχων και εργαζομένων στο χώρο της Δημόσιας Υγείας.

Να παλέψουμε για να ενισχυθεί η διαλυμένη Δημόσια Υγεία για να σωθούν ανθρώπινες ζωές. Κανένας δεν πρέπει να συμβιβαστεί με τους δεκάδες νεκρούς, τους διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ, με τις επικίνδυνες συνθήκες νοσηλείας λόγω τραγικής έλλειψης προσωπικού, με τις εικόνες ντροπής από τις ουρές για ένα test, με την ανυπαρξία μέτρων στους χώρους εργασίας, στα σχολεία, στις σχολές και στα Πανεπιστήμια, με ανύπαρκτη πρόληψη και την Δημόσια Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας υποστελεχωμένη και ανίσχυρη.

Να μην επιτρέψουμε την αξιοποίηση του εμβολιασμού από αναγκαίο όπλο για την αντιμετώπιση της πανδημίας, σε εργαλείο εκβιασμών και διχασμού της κοινωνίας.

Να μη δεχτούμε ως κανονικότητα τις αλλεπάλληλες βάρδιες και εφημερίες, την εντατικοποίηση, τις αναγκαστικές μετακινήσεις, τα δεκάδες χρωστούμενα ρεπό, την απλήρωτη εργασία.

Να μην επιτρέψουμε να απολυθούν δεκάδες συνάδελφοί συμβασιούχοι στα Κέντρα Υγείας και στο νοσοκομείο γιατί κανείς δεν περισσεύει. Να παλέψουμε για την εξάλειψη του φαινομένου των εργαζομένων ομήρων των ελαστικών σχέσεων εργασίας και να αποτρέψουμε την επιστροφή των εργολάβων στα νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας που θα απογειώσουν την εκμετάλλευση.

Να διεκδικήσουμε νέους σύγχρονους Οργανισμούς στο νοσοκομείο και στα Κέντρα Υγείας που θα καλύπτουν τις πραγματικές υγειονομικές ανάγκες, την ίδια ώρα που σχεδιάζουν την αλλαγή του υγειονομικού χάρτη ανά περιφέρεια στα πλαίσια του «Νέου ΕΣΥ» χωρίς δημόσιας διαβούλευση και θα περιλαμβάνει νέες περικοπές οργανικών θέσεων με συγχωνεύσεις – καταργήσεις τμημάτων και κλινικών και αλλαγή χρήσης νοσοκομείων.

Να μην παρακολουθούμε παθητικά και αμέτοχοι να δίνονται δις ευρώ από το «Ταμείο Ανάκαμψης» και το «Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων» στους λίγους επιχειρηματικούς ομίλους για τις δήθεν «πράσινες» και «ψηφιακές» επενδύσεις τους που αφορούν μόνο την αύξηση των κερδών τους και όχι φυσικά την προστασία του περιβάλλοντος, όταν την ίδια ώρα η κρατική Χρηματοδότηση για την Δημόσια Υγεία μειώνεται κατά 139 εκ. € για τα δημόσια νοσοκομεία και κατά 52% για την δημόσια ΠΦΥ.

Να μην καταδεχτούμε να μας κοροϊδεύουν και να πανηγυρίζουν για τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και αύξησης του ΑΕΠ (των επιχειρηματικών κερδών) ενώ στον κρατικό Προϋπολογισμό να μην «περισσεύει» ούτε ένα ευρώ για την εναρμόνιση των μισθών μας προ της οικονομικής κρίσεως (σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ), για την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, για την ένταξή μας στα ΒΑΕ, για κρατική ασφαλιστική κάλυψη αστικής ευθύνης των ιατρών.

Να μη συμβιβαστούμε με την ακρίβεια, με τα πανάκριβα τιμολόγια του ρεύματος, την τιμή του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, τις καθημερινές σχεδόν ανατιμήσεις σε βασικά είδη ευρείας κατανάλωσης, με τη φορολόγηση των χαμηλών στρωμάτων.

Να απαιτήσουμε την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, τη μείωση των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης στο ρεύμα, τα καύσιμα και στα είδη πρώτης ανάγκης, την «ανακούφιση» από την ακρίβεια.

Να μην επιτρέψουμε να κυριαρχήσει η Απογοήτευση, το «…τίποτα δεν γίνεται», η Παραίτηση.

Απαιτείται, όχι μόνοι μας αλλά όλοι μαζί, μέσα από τα Σωματεία μας, τους Συλλόγους μας, τους κοινωνικούς Φορείς μας να προστατέψουμε την Δημόσια Υγεία και τα εργασιακά δικαιώματα μας.

Απαιτείται να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο αύριο για όλους!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

ΕΝΙΣΧΥΣΗ του Εθνικού Συστήματος Υγείας με γενναία αύξηση της κρατικής Χρηματοδότησης.

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ στο σύνολο των κενών οργανικών θέσεων μόνιμου και εξειδικευμένου προσωπικού σε Νοσοκομεία-Κέντρα Υγείας-Περιφερειακά Ιατρεία και ΕΚΑΒ.

ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ επικουρικών και συμβασιούχων. ΌΧΙ στις ελαστικές σχέσεις εργασίας.

Ουσιαστική, στοχευμένη ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ και ιχνηλάτηση με ευθύνη του κράτους και με δωρεάν διαγνωστικά test (ράπιντ και μοριακά) σε όλους.

ΑΝΑΚΛΗΣΗ των οδηγιών του ΕΟΔΥ που μειώνουν τις ημέρες καραντίνας του προσωπικού.

ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ εμβολιαστικών δομών στο πλαίσιο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με απλοποίηση της διαδικασίας του προγραμματισμού εμβολιασμού των πολιτών (προσέλευση στα Εμβολιαστικά Κέντρα με ΑΜΚΑ και αστυνομική ταυτότητα).

ΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ του εμβολιαστικού προγράμματος ειδικά για τις κλειστές δομές, τις δομές προσφύγων και μεταναστών.

ΈΝΤΑΞΗ των υγειονομικών στα ΒΑΕ, πλήρη ασφαλιστική κάλυψη με κρατική αστική ευθύνη των ιατρών ΕΣΥ και αναγνώριση του θανάτου από κορωνοϊό ως εργατικό ατύχημα.

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΕΚΤΡΩΜΑΤΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΚΑΙ ΧΟΥΛΙΑΡΑΚΗ.

ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ των μισθών των υγειονομικών στα επίπεδα πριν από τις περικοπές του 2012 με αναδρομική ισχύ.

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ υγειονομικού. ΌΧΙ σε συγχωνεύσεις, σε μετατροπές και κλείσιμο των Δημόσιων Μονάδων Υγείας. ΌΧΙ στις μετακινήσεις υγειονομικών και στα μπαλώματα στο χώρο της δημόσιας Υγείας.

ΌΧΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΗΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ και στην στοχοποίηση των υγειονομικών.

ΕΠΙΤΑΞΗ του Ιδιωτικού Τομέα της Υγείας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Τα Διοικητικά Συμβούλια,

“ΕΓΕΣΥΝΡ” ΕΝΩΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΣΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

“ΣΥΓΕΝΙΑΡ” ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΕΝΙΚΩΝ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΠΦΥ ΕΣΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΝ ΡΕΘΥΜΝΟΥ