ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: Συνεστιάσεις του ΚΚΕ σε Σπήλι, Αγία Γαλήνη και Αγία Φωτεινή

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πολιτική εκδήλωση – συνεστίαση του ΚΚΕ στο Σπήλι. Στη εκδήλωση παραβρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία της ΤΕ Ρεθύμνου, ο δημοτικός σύμβουλος Αγ. Βασιλείου της Λαϊκής Συσπείρωσης, Θανάσης Χαριτάκης καθώς και του ΤΣ της ΚΝΕ. Παραβρέθηκε επίσης ο δήμαρχος Αγ. Βασιλείου κ. Γιάννης Ταταράκης. Ομιλητής ήταν ο Συντυχάκης Μανώλης, μέλος της ΕΠ Κρήτης και βουλευτής του ΚΚΕ.

Στην ομιλία του , ο βουλευτής του Κόμματος ανέλυσε το Κάλεσμα της ΚΕ για αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ, τονίζοντας ότι τώρα είναι η ώρα οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, οι γυναίκες και οι νέοι της περιοχής να κάνουν το βήμα, να συμπορευτούν με το ΚΚΕ στους αγώνες για δουλειά και ζωή με δικαιώματα, για να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες μας.

Πιο συγκεκριμένα για τους αγρότες, που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις, στάθηκε στην στήριξη και την αλληλεγγύη του ΚΚΕ στις αγωνίες και στους αγώνες του. Επισήμανε την πίεση που ασκεί το Κόμμα , στην Βουλή και στην Περιφέρεια με ερωτήσεις και άλλους έμπρακτους τρόπους, όχι μόνο στα λόγια, όπως κάνουν διάφοροι εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων αυτή την περίοδο στα χωριά.

Για να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά τους για:

  • Μείωση κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50%, κατάργηση του ΦΠΑ σε αγροτικά εφόδια, ζωοτροφές. Να δοθεί οικονομική ενίσχυση στους μικρούς κτηνοτρόφους για τις ζωοτροφές.
  • Την απόσυρση της ΚΥΑ περί βοσκοτόπων. Να μη χάσει κανείς μικρομεσαίος κτηνοτρόφος δικαιώματα και ενισχύσεις, που είχε και ελάμβανε μέχρι σήμερα.
  • Το κράτος να αναλάβει την ευθύνη και το κόστος όλης της διαδικασίας για τους δασικούς χάρτες, χωρίς καμιά οικονομική επιβάρυνση στα λαϊκά στρώματα και να διασφαλίσει τα βοσκοτόπια και τις ενισχύσεις των βοσκοτόπων.

Είχε προηγηθεί αντίστοιχη εκδήλωση στην Αγ. Γαλήνη.

Επίσης ο επόμενος σταθμός είναι το Σάββατο 4 του Δεκέμβρη και ώρα 7 μμ στην ταβέρνα «ο Πετεινός» στην Αγ. Φωτεινή Αμαρίου.