ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: Σύσκεψη για τη μελέτη κατασκευής κόμβου σύνδεσης της περιοχής του Τιμίου Σταυρού με τα Τρία Μοναστήρια

Η παρουσίαση της μελέτης σύνδεσης της περιοχής του Τιμίου Σταυρού όπου λειτουργούν σχολικές μονάδες με τον Μασταμπά και την επαρχιακή οδό Αγίου Βασιλείου αποτέλεσε αντικείμενο διευρυμένης σύσκεψης ων εμπλεκομένων που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Γραφείο του Δημάρχου Ρεθύμνης.

Ειδικότερα, συζητήθηκαν διεξοδικά οι τεχνικές παράμετροι τριών εναλλακτικών προτάσεων κατασκευής του σημαντικού έργου κατασκευής του κόμβου που θα συνδέει τον Αγιοβασιλιώτικο δρόμο με την ευρύτερη περιοχή των Τριών Μοναστηρίων Ρεθύμνου. Πιο συγκεκριμένα, η περιοχή επέμβασης έχει αφετηρία στην οδό Γαβαλάδων και κατάληξη στο σημείο που ο επαρχιακός δρόμος εισέρχεται στο Μασταμπά.

Στη συνεργασία συμμετείχαν η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου κ. Μαίρη Λιονή, ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργης Μαρινάκης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Δήμου Ρεθύμνου κ. Άγγελος Μαλάς, η αν. Δντρια της Τεχνικής  Υπηρεσίας Δ.Ρ. κ. Πόπη Τζανακάκη, η Δντρια Τεχνικών Έργων κ. Ελένη Ρανουτσάκη και το στέλεχος του Τμήματος Συγκοινωνιακών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας  Ρεθύμνου κ. Νικος Κουκάκης και ο μελετητής του έργου κ. Στέλιος Ξεζωνάκης, Τοπογράφος / Μηχανικός.

Ο κ. Ξεζωνάκης, στον οποίο ανέθεσε η Αντιπεριφέρεια Ρεθύμνου την εκπόνηση της σχετικής μελέτης, έθεσε υπόψη των συμμετεχόντων τρεις λύσεις κατασκευής του σημαντικού αυτού έργου, για να επιλεγεί  η μια, ως καταλληλότερη.

Η πρόταση που αξιολογήθηκε ως η επικρατέστερη, θα διερευνηθεί περισσότερο με βάση τις παρατηρήσεις που κατατέθηκαν στη διάρκεια της σύσκεψης προκειμένου να ολοκληρωθεί η μελέτη ώστε να  δρομολογηθεί η διαδικασία αδειοδότησης και δημοπράτησης του έργου αφού πρώτα  εξασφαλιστεί η χρηματοδότησή του. 

Ο Δήμαρχος Ρεθύμνης επεσήμανε τη σπουδαιότητα του έργου το οποίο κρίνεται ως απαραίτητο, ειδικά  μετά την ανέγερση και λειτουργία του 16ου Δημοτικού Σχολείου στην περιοχή  Τιμίου Σταυρού. Επιπλέον, τόνισε πως το έργο θα συμβάλλει στην εξασφάλιση της προσβασιμότητας και της εύρυθμης κυκλοφορίας όχι μόνον τοπικά (στην περιοχή παρέμβασης), αλλά και σε επίπεδο πόλης αφού θα την αποσυμφορίσει από ιδιαίτερα κυκλοφοριακά φορτία.