ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: Τους πέταξαν στο δρόμο γιατί έχουν αυτιστικό παιδί!

Βρέθηκαν στο δρόμο εξαιτίας μιας πυρκαγιάς, βρήκαν νέο σπίτι, ωστόσο, τους έδιωξαν λόγω των προβλημάτων υγείας του παιδιού τους!

Ο λόγος για την οικογένεια της νοσηλεύτριας στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου, κας Μαρίας – Αντουανέτας Αναγνωστοπούλου, η οποία βίωσε τον κοινωνικό ρατσισμό στην πιο σκληρή μορφή του.

Όλα ξεκίνησαν τα ξημερώματα της 10ης Φεβρουαρίου, όταν το σπίτι που ενοικίαζε η οικογένεια στο κέντρο του Ρεθύμνου κάηκε ολοσχερώς. Ο μικρός «ήρωας», ο 4χρονος γιος της οικογένειας, ήταν εκείνος που αντιλήφθηκε την πυρκαγιά, με αποτέλεσμα τόσο η 15χρονη αδερφή του, όσο και οι γονείς του, να ξυπνήσουν και να σωθούν από τις φλόγες.

Η φωτιά – η οποία, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της Πυροσβεστικής, δεν ξέσπασε από υπαιτιότητα της οικογένειας – είχε προλάβει όχι μόνο να κάψει όλα τα υπάρχοντα (ρούχα, παιχνίδια, έπιπλα, τρόφιμα) της οικογένειας, αλλά και να προκαλέσει δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα, τόσο στην κ. Αναγνωστοπούλου, όσο και στο σύζυγό, αλλά και το σκύλο τους, ο οποίος δεν άντεξε και έφυγε από τη ζωή. Μάλιστα η κ. Αναγνωστοπούλου, χρειάστηκε να νοσηλευτεί για τρεις ημέρες στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου.

Οι συνάδελφοί της από το Νοσοκομείο βρέθηκαν δίπλα στην οικογένειά της από την πρώτη στιγμή, δωρίζοντας τους ρούχα. Ενώ, χάρη στο Σύλλογο Ξενοδόχων Ρεθύμνης, η οικογένεια βρήκε προσωρινή στέγη σε ξενοδοχείο της πόλης, όπου και διαμένουν μέχρι και σήμερα.

Τι ζητά η οικογένεια

«Είναι πολύ σημαντικό για την υγεία του μικρού να έχει ένα σταθερό περιβάλλον», αναφέρει η κ. Αναγνωστοπούλου.

Αυτό που ζητάει η ίδια είναι να βρεθεί ένα σπίτι με 2 υπνοδωμάτια στο Ρέθυμνο, σε περιοχή σχετικά κοντά στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου, όπου και εργάζεται, καθώς η ίδια δεν οδηγεί αυτοκίνητο.

«Δε ζητάω να μου χαριστεί κάτι, είμαστε αξιοπρεπείς άνθρωποι και, προφανώς, θα πληρώνουμε κανονικά τα ενοίκια», αναφέρει η κ. Αναγνωστοπούλου.

Η περιπέτεια της οικογένειας έγινε γνωστή όταν ο υπεύθυνος έργων και δομών στον Σύλλογο Γονέων Ατόμων με Αυτισμό Ρεθύμνου, κος Παύλος Μελισσινός ανάρτησε τα εξής:

«Ζούμε και ακούμε απίστευτα πράγματα εν έτη 2021! Μια οικογένεια στο Ρέθυμνο δυσκολεύεται να βρει σπίτι γιατί έχουν ένα παιδί ΑμεΑ, όπου και αν πάνε δεν τους δέχεται ο ιδιοκτήτης με τον φόβο ότι οι υπόλοιποι ένοικοι θα ενοχληθούν.

Παρακάτω σας στέλνω το μήνυμα από μια ομαδα βοήθειας στο Facebook και τηλέφωνο επικοινωνίας με την διαχειρίστρια της σελίδας».

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας:

«Εγώ δε γνωρίζω την οικογένεια προσωπικά. Είδα την έκκληση για βοήθεια από μια ομάδα στο facebook και επικοινωνώ με τη διαχειρίστρια της ομάδας η οποία προσπαθεί να βοηθήσει την οικογένεια.

Εν τάχει, γνωρίζω πως το σπίτι τους πριν από 10 ημέρες κάηκε. Γνωρίζω πως ψάχνουν σπίτι να μείνουν και λόγω των Φοιτητών και των airbnb στο Ρέθυμνο είναι δύσκολη η εύρεση κατοικίας!!! Με τα πολλά βρήκαν ένα σπίτι να μείνουν έδωσαν προκαταβολή, θα υπέγραφαν συμβόλαια σε λίγες μέρες, μέχρι να τα ετοιμάσει η ιδιοκτήτρια, δεν είπαν στην ιδιοκτήτρια για το πρόβλημα του παιδιού κι όταν ξεκίνησαν σιγά σιγά τη μετακόμιση τους μόλις η ιδιοκτήτρια είδε το παιδί τους έδωσε τα χρήματα πίσω και τους ΠΕΤΑΞΕ στο δρόμο. Γιατί φοβόταν ότι θα είχε πρόβλημα με τους υπόλοιπους ενοίκους αν το παιδί έκλαιγε η έκανε φασαρία λόγω της κατάστασής του.

Η οικογένεια φιλοξενείται από ένα ξενοδοχείο προς το παρών. Η μητέρα του παιδιού είναι νοσηλεύτρια διορισμένη στο νοσοκομείο του Ρεθύμνου. Δε ζητάει να της παραχωρηθεί κάποιο σπίτι δωρεάν. Ζητάνε να νοικιάσουν!!!! Κάθε μήνα ανταπεξέρχονται στις υποχρεώσεις τους, αλλά ΔΕΝ τους προτιμούν οι ιδιοκτήτες λόγω της κατάστασης του παιδιού!!!! Ρατσισμός κι απανθρωπιά σε ΟΛΟ το μεγαλείο τους!».