ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: Ξεκινά το έργο βελτίωσης βατότητας του δρόμου που συνδέει την Αμνάτο με το Αστέρι

Τη σύμβαση του έργου με  τίτλο «Βελτίωση βατότητας δημοτικής οδού Αμνάτος – Αστέρι», υπέγραψε την Παρασκευή (13/10/23), ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργης Μαρινάκης  με  τον ανάδοχο εργολάβο, παρουσία  του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων κ. Άγγελου Μαλά, του Προέδρου της Τ.Κ Χαμαλευρίου κ. Δημήτρη Σερλή και του Προέδρου της Τ.Κ Αμνάτου κ. Γιώργου Κανακάκη.

Το έργο κρίθηκε αναγκαίο δεδομένου ότι ο συγκεκριμένος  δημοτικός δρόμος,  ο οποίος συνδέει τον οικισμό της Αμνάτου με τον οικισμό Αστέρι της Δ.Ε. Αρκαδίου, έχει ιδιαίτερη σημασία για την ευρύτερη περιοχή, καθώς εξυπηρετεί την κυκλοφορία μεταξύ των οικισμών αλλά και από και προς την ιστορική Ιερά Μονή Αρκαδίου, τον αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο της Αρχαίας Ελεύθερνας (το πρώτο Μουσείο αρχαιολογικού χώρου του νησιού – και το τέταρτο στη χώρα), τον παραδοσιακό οικισμό Καψαλιανά καθώς και άλλα αξιοθέατα της περιοχής.

«Αυτή την αναγκαιότητα  αναγνώρισαν  ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Στ. Αρναουτάκης και η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου κ. Μ. Λιονή και τους ευχαριστούμε για την αποδοχή της πρότασής μας» δήλωσε ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γ. Μαρινάκης, κατά την υπογραφή της σύμβασης.

Σημειώνεται ότι στις προβλεπόμενες εργασίες, οι οποίες αναμένεται να ξεκινήσουν τον ερχόμενο μήνα,   περιλαμβάνεται ο καθαρισμός  στα όρια της οδού για την εξασφάλιση του απαιτούμενου πλάτους, η  κατασκευή τάφρου για την απορροή των ομβρίων και η ασφαλτόστρωση του δρόμου.

Το έργο έχει Προϋπολογισμό 500.000€,  είναι ενταγμένο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2022 και  χρηματοδοτείται στο πλαίσιο του Άξονα προτεραιότητας  “Οδικές υποδομές”  του Προγράμματος Περιφερειακής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Κρήτης