ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρώσοι δημοσιογράφοι επισκέφθηκαν την Πέμπτη το Ρέθυμνο

Ρώσοι δημοσιογράφοι επισκέφθηκαν το Ρέθυμνο

Την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή παρουσία και του Δημάρχου Ρεθύμνου κ. Γ. Μαρινάκη, επισκέφτηκαν την Πέμπτη 20 δημοσιογράφοι, αρχισυντάκτες και διευθυντές Μέσων της Ένωσης Περιφερειακού Τύπου της Ρωσίας “ARS-PRESS”http://arspress.ru/ , που πραγματοποιούν περιοδεία στην Κρήτη, από 22/06 έως και 30/06 και οι περισσότεροι εξ’ αυτών επισκέπτονται για πρώτη φορά την Ελλάδα, συνοδευόμενοι από τον Σύμβουλο Τύπου της Ρωσικής Πρεσβείας στην Αθήνα, κ. V. Maystrenko.

Η 20μελης αντιπροσωπεία του “ARS PRESS”, εκπροσωπεί 1500 μεγάλες εφημερίδες και αρκετά μικρότερα έντυπα, μεγάλων ρωσικών περιφερειών, όπως η Δημοκρατία του Ταταρστάν και του Mari El και των περιοχών Amur, Smolensk, Saratov, Tyumen, Samara, Sverdlovsk, Nizhny Novgorod αλλά και της περιφέρειας της Μόσχας.

Σκοπός του ταξιδιού τους είναι η συλλογή και καταγραφή εμπειριών και πληροφοριών για το νησί και τον ιδιαίτερο ρόλο του στην ανάπτυξη της χώρας και ειδικότερα στα θέματα σύνδεσης και αερομεταφορών, τουρισμού και εξαγωγών. Για τον λόγο αυτό, πραγματοποιούν συναντήσεις με φορείς, εκδρομές και άλλα στις κυριότερες πόλεις και την ενδοχώρα.

Η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή, και ο Δήμαρχος Ρεθύμνου κ. Γιώργης Μαρινάκης καλωσόρισε τους Ρώσους δημοσιογράφους στην Κρήτη και το Ρέθυμνο κάνοντας μια σύντομη αναφορά στο θεσμό της αιρετής Περιφέρειας, στην ιστορία και τους πυλώνες ανάπτυξης της Κρήτης (πρωτογενή τομέα και τουρισμό).

Η κα Λιονή, επίσης, αναφέρθηκε στην πληθώρα μορφών εναλλακτικού τουρισμού, που διαθέτει η Κρήτη, και ιδιαίτερα στον θρησκευτικό τουρισμό, αλλά και στα τοπικά προϊόντα (ελαιόλαδο και τυροκομικά) τα οποία είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στη Ρωσική Αγορά, αφού όπως επεσήμανε η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, η Περιφέρεια Κρήτης μέσω της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης έχει προωθήσει κρητικά προϊόντα στα ράφια μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ στη Ρωσία.