ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗ

Σχεδιασμός για την ανάπτυξη θαλάσσιου τουρισμού στην Κρήτη

Η ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού στην Κρήτη αποτέλεσε το θέμα της σύσκεψης που είχε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης με τους εκπροσώπους των ναυταθλητικών και ιστιοπλοϊκών συλλόγων του νησιού.

Όπως τονίστηκε στην σημερινή συνάντηση από τους εκπροσώπους των συλλόγων ο ναυταθλητικός και θαλάσσιος τουρισμός αποτελεί μία καινοτόμα και φιλική προς το περιβάλλον τουριστική υπηρεσία η οποία σε συνδυασμό με το ιδιαίτερο φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον της κάθε περιοχής, μπορεί να δώσει τη δυνατότητα να διαφοροποιηθεί και να αναπτυχθεί περαιτέρω το τουριστικό προϊόν της Κρήτης με σημαντικά οφέλη.

Όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης το νησί μας έχει όλα τα πλεονεκτήματα για να αναπτύξει την συγκεκριμένη εναλλακτική μορφή τουρισμού.

«Πρόκειται για μια πολύ σημαντική προσπάθεια που ξεκινάει, και το σημαντικό είναι ότι είμαστε όλοι μαζί για να αναπτύξουμε τον ιστιοπολοικό και ευρύτερα τον θαλάσσιο τουρισμό στην Κρήτη. Με την συνεργασία όλων μπορούμε να πετύχουμε την περαιτέρω ανάπτυξη του τουριστικού μας προϊόντος».

Ειδικότερα όπως αποφασίστηκε στην σημερινή σύσκεψη στην Περιφέρεια Κρήτης;

-Θα διοργανωθεί συνέδριο για τον ναυταθλητικό και θαλάσσιο τουρισμό στην Κρήτη.
-Η προβολή και προώθηση «Κρήτη-Ναυταθλητικός/Θαλάσσιος Τουρισμός» θα γίνει με ηλεκτρονική και έντυπη προβολή, με συμμετοχή σε εκθέσεις τουρισμού, ναυτικά σαλόνια και συνέδρια
-Διοργάνωση ενός μεγάλου Ιστιοπλοϊκού γεγονότος «Γύρος της Κρήτης»
-Δημιουργία υποστηρικτικών υποδομών στους ομίλους.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των ιστιοπλοϊκών και ναυταθλητικών συλλόγων στην Κρήτη Γιάννη Παλλήκαρη «το νησί μας μπορεί να αποτελέσει ένα εξειδικευμένο ιστιοπλοϊκό προορισμό, και με την σημερινή οργανωμένη υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης έχουμε τις δυνατότητες να πετύχουμε τον στόχο».