Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας ιδρύεται στον Δήμο Μυλοποτάμου

Στην ίδρυση παραρτήματος Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας προχωρά ο Δήμος Μυλοποτάμου.

Στο πλαίσιο αυτό έγινε ενημερωτική συνάντηση για το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας από την Διευθύντρια του ΣΔΕ Ρεθύμνου κα. Αντωνίου Ειρήνη τη Δευτέρα 1 Απριλίου στις 5:30 το απόγευμα, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου, κατόπιν πρόσκλησης από το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου.

Στη συνάντηση που είχε σαν στόχο την προώθηση της Δια Βίου Μάθησης και την κοινωνική επανένταξη των ενηλίκων Δημοτών παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Απασχόλησης κ. Γιάννης Παρασύρης, ο υπεύθυνος το τομέα Παιδείας, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κλάδος Μανούσος, ο Αντιδήμαρχος για Θέματα Κοινωνικής Πολιτικής και πρωτογενή τομέα κ. Σαρρής Μιχάλης, τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας, κα.Καλλιγιάννη Μαρία (Κοινωνική Λειτουργός) και κα.Παναγιώτου Χριστιάνα (Ψυχολόγος) καθώς και οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων και των Πολιτιστικών Συλλόγων του Δήμου.

Η κα Αντωνίου παρουσίασε τη φιλοσοφία και τον τρόπο λειτουργίας των ΣΔΕ, έδωσε πληροφορίες για το καινοτόμο και ευέλικτο πρόγραμμα σπουδών του σχολείου, τη φοίτηση των εκπαιδευόμενων, τις συμβουλευτικές υπηρεσίες, καθώς και για τις ποικίλες δράσεις του ΣΔΕ Ρεθύμνου και το άνοιγμά του στην τοπική κοινωνία.

Μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης τόσο ο Αντιπεριφερειάρχης όσο και οι Αντιδήμαρχοι ευχαρίστησαν την κα Αντωνίου για την εισήγηση και δήλωσαν την στήριξή τους στην προσπάθεια ίδρυσης και λειτουργίας παραρτήματος ΣΔΕ στο Δήμο Μυλοποτάμου. Στη συνέχεια συζητήθηκαν τρόποι και δρομολογήθηκαν ενέργειες προς την κατεύθυνση αυτή.

Να σημειωθεί ότι τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και το Ελληνικό Δημόσιο, καθώς και το Κέντρο Κοινότητας χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, στο πλαίσιο των Περιφερειακών Επιχειρησιακών προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2014-2020