ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΣΣΑΝΔΡΑΚΗΣ

Σχολιασμός εκλογικού αποτελέσματος – του Γιώργου Κισσανδράκη

κόμμα πειρατών ελλάδοςΤα ποσοστά των κομμάτων των εκλογικών αποτελεσμάτων είναι δημοσιευμένα στην ιστοσελίδα του υπουργείου εσωτερικών. Αλλά τα ποσοστά είναι λίγο παραπλανητικά και όχι τόσο ευδιάκριτα για πόσους, σε απόλυτα νούμερα, ψήφους μιλάμε σε κάθε περίπτωση. Θα αναλύσω και θα σχολιάσω τα εκλογικά αποτελέσματα με πραγματικούς αριθμούς.

Τα αποτελέσματα είναι:

Αποχή 4.273.740
Εκτός από ένα μικρό ποσοστό που δεν μπορεί να πάει να ψηφίσει, οι υπόλοιποι δεν τους ενδιαφέρει τι γίνεται. Οπότε μην παραπονεθεί τε για φόρους για πελατειακό κράτος, για το σχολείο των παιδιών σας για τους δασκάλους τους κλπ. Δεν έχετε το δικαίωμα

Ψήφισαν «Μνημονιακά κόμματα» 4.541.383 (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, Ποτάμι, ΑΝΕΛ, Ένωση Κεντρώων και Δημιουργία ξανά)
Μυαλό δεν βάζετε ή προσπαθείτε να σώσετε τον δημόσιο μισθουλάκο σας/την σύνταξή σας ή τις όποιες καταθέσεις που έχετε νόμιμα ή κλέβοντας (το κράτος). Τώρα μπορείτε ήσυχα να τα βλέπετε όλο και να μειώνονται άμεσα (με μειώσεις) και έμμεσα (με φόρους). Α και κουβέντα έτσι; Σε κάθε μείωση μισθών/συντάξεων/παροχών και αύξηση φόρων να ευχαριστείτε αυτούς που ψηφίσατε. Δεν θέλω παράπονα. Επίσης θα πρέπει να απαιτήσετε και κούρεμα καταθέσεων.

Ψήφισαν «Αντιμνημονιακά κόμματα» 558.348 (ΚΚΕ, ΛΑΕ, Ανταρσυα, ΕΠΑΜ)
Δεν θέλουμε ολοκληρωτικά σοσιαλιστικά καθεστώτα. Έχουν δοκιμαστεί και έχουν εξαλειφθεί, σαν τους δεινόσαυρους. Πιθανόν

χρυσή αυγή
Η χρυσή αυγή πήρε 389.118. Φασίστες, φασίστες, φασίστες. Θέλετε να ζήσετε τον φασισμό; Πηγαίνετε στην Βόρεια Κορέα και πείτε στην κεντρική πλατεία της Πιονγιάνγκ: «Κάτω ο Κιμ Γιουνγκ Ουν». Όταν επιστρέψετε, αν επιστρέψετε, να μοιραστείτε τις εμπειρίες σας από το πολίτευμά σας. Φασίστες, ε φασίστες.

Ψήφισαν Δημοκρατία, Κοινωνία αξιών, Κόμμα Πειρατών Ελλάδας
Τι λέμε εμείς; ΕΕ και ευρώ υπό όρους. Ή σωστή Ευρωπαϊκή Ένωση πολιτών ή τίποτα. Τώρα είμαστε Ευρωπαϊκή Ένωση ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ και τραπεζών. Τώρα με το μεταναστευτικό ρεύμα βγήκε στην επιφάνεια το φασιστικό πρόσωπο της ΕΕ καθώς και τι πραγματικά στηρίζει ή ΕΕ: τις τράπεζες. Τις τράπεζες τις σώζουμε, τους μετανάστες όχι.

Όλοι οι μνημονιακοί αναφέρουν την Αργεντινή ως παράδειγμα/φόβητρο. Έχει αναφέρει κανείς την πτώχευση της Ισλανδίας; Τι έγινε στην Ισλανδία. Με δημοψήφισμα αποφάσισαν να μην πληρώσουν τα δάνεια των ανακεφαλαιοποιήσεων των τραπεζών, πτωχεύσαν, κέρδισαν το δικαστήριο για τα χρωστούμενα, έβαλαν φυλακή πολιτικούς και τραπεζίτες. Στην συνέχεια (σήμερα) έχουν ισχυρή οικονομία, νέο σύνταγμα, απόρριψαν την συμμετοχή τους στην ΕΕ και ζούνε την ζωάρα τους σε ένα σωστό κράτος. Λεπτομέρεια: όλα αυτά με το κόμμα Πειρατών

Ένας σχολιασμός για το εκλογικό σύστημα. Τα κόμματα που μετέχουν στην κυβέρνηση έχουν 155 από τις 300 έδρες. Δηλαδή 2.179.396 (από τους 9.840.525) βγάλανε κυβέρνηση και 356.831 ψήφοι δεν εκπροσωπούνται.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους 128 Ρεθεμνιώτες ψηφοφόρους που με τίμησαν με της ψήφο τους. Δεν υποκύψατε στους εκβιασμούς και τις κενές υποσχέσεις αμφότερων, και ψηφίζετε για το μέλλον των παιδιών σας και όχι για την τσέπη σας.

Γιώργος Κισσανδράκης
MSc Πληροφορικής/Ιδιωτικός υπάλληλος
Μέλος του Κόμματος Πειρατών Ελλάδας