ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Σχολικά είδη για τα παιδιά ωφελούμενων οικογενειών από το Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Ρεθύμνου

Την κοινωνική τους αλληλεγγύη κατέθεσαν εμπράκτως τοπικές επιχειρήσεις εξασφαλίζοντας σχολικά είδη που προσφέρθηκαν στους ωφελούμενους της δομής του Κοινωνικού Παντοπωλείου (Σύμπραξη Δ. Ρεθύμνης και ΑΜΚΕ «Ξένιος Ζευς»), κατά την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς.

Ειδικότερα, η Κοινωνική Υπηρεσία Δήμου Ρεθύμνου και το Τμήμα Εφαρμογής Προγραμμάτων Κοινωνικής Προστασίας / Γραφείο Κοινωνικών Παροχών, σε συνεργασία με τα ρεθυμνιώτικα βιβλιοπωλεία «Κλαψινάκης» και «Σελίδα» κατάφεραν να συλλέξουν επαρκή, σε πλήθος και ποικιλία, σχολικά είδη, μέσα από καλάθια αλληλεγγύης που τοποθετήθηκαν σε πέντε σημεία – σταθμούς για την συλλογή.

Αξιομνημόνευτη άλλωστε είναι και η γενναιοδωρία των Σούπερ-Μάρκετ ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ Α.Ε. που προσέφεραν, με δική τους πρωτοβουλία, σχολικά είδη στη Δομή του Κοινωνικού Παντοπωλείου, ενισχύοντας σημαντικά την προσπάθεια ανακούφισης ευάλωτων οικογενειών του τόπου μας, από το αυξημένο οικονομικό φορτίο που συνοδεύει το ξεκίνημα κάθε σχολικής χρονιάς.

• Αναγνωρίζοντας την προσφορά τους και τη συνδρομή τους στην επιτέλεση του έργου της Δομής, ο Δήμος Ρεθύμνης, το Τμήμα Εφαρμογής Προγραμμάτων Κοινωνικής Προστασίας- Γραφείο Κοινωνικών Παροχών και η αρμόδια Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δρ Άννα Ελευθεριάδου – Γκίκα, καταθέτουν τις θερμές ευχαριστίες τους :

• Στους ιδιοκτήτες και εργαζόμενους των βιβλιοπωλείων «Κλαψινάκης» και «Σελίδα».

• Στη διεύθυνση και το προσωπικό του Σούπερ-Μάρκετ ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ Α.Ε.

• Στους συμπολίτες μας που ανταποκρίθηκαν στην πρωτοβουλία και γέμισαν με προσωπική τους δαπάνη τα καλάθια αλληλεγγύης με σχολικά είδη και,

• Σε όλους όσοι στηρίζουν συστηματικά και με περίσσια ευαισθησία και ανθρωπισμό τις κοινωνικές δομές του Δήμου, προσφέροντας, διακριτικά και ανώνυμα, είτε βασικά είδη διατροφής και προσωπικής υγιεινής είτε τη συμμετοχή τους σε πρωτοβουλίες με φιλανθρωπικό αποτύπωμα.

Όπως επεσήμανε η Αντιδήμαρχος κ. Ελευθεριάδου

«Η Κοινωνική Υπηρεσία αφουγκράζεται τις πάγιες αλλά και αναδυόμενες εκ των συνθηκών κοινωνικές ανάγκες και προσπαθεί να εξυπηρετήσει τους ωφελούμενους των δομών της, αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα και διαθέσιμο μέσο. Η συμμετοχή των συμπολιτών σε αυτό τον καθημερινό αγώνα, επιβεβαιώνει τον κοινό μας βηματισμό στην πορεία για την εξάλειψη των κοινωνικών ανισοτήτων και του αποκλεισμού. Κάθε χέρι που απλώνεται όχι για να ελεήσει αλλά για να βοηθήσει συνειδητά τον πάσχοντα, συμβάλλει ταυτόχρονα στην ποιοτική αναβάθμιση της συλλογικής μας ζωής. Η κοινωνία του Ρεθύμνου συντηρεί διαχρονικά ένα ισχυρό αποθετήριο ευγενών συναισθημάτων και γενναιόδωρων πρακτικών, που εμπνέουν τη λειτουργία των κοινωνικών δομών του Δήμου, έλκουν τους υποστηρικτές τους και ωφελούν τους αποδέκτες των υπηρεσιών τους»