Η Εκπαίδευση πάνω στην τέχνη του Θεάτρου είναι μια διαδικασία συνεχούς ανακάλυψης και δημιουργίας και το Σχολείο Θεάτρου φροντίζει με κάθε δυνατό τρόπο να δώσει τα απαραίτητα εφόδια σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που το έχουν επιλέξει για την εξέλιξή τους.

Η τέχνη του θεάτρου κρύβει μέσα τις πολλές διαστάσεις. Με βασικό εργαλείο τον άνθρωπο και τις δυνατότητές του, το σώμα, τη σκέψη, τη φωνή, τα εκφραστικά μέσα, τη φαντασία, η τέχνη αυτή έχει ανάγκη από μια βαθιά μελέτη, άσκηση και εξάσκηση ως που να φτάσει κάποιος πάνω στη σκηνή, ως που να δημιουργήσει ένα ρόλο και να του δώσει σάρκα και οστά ακολουθώντας, τα πολλές φορές δύσκολα, μονοπάτια που τα ίδια τα θεατρικά κείμενα και οι συγγραφείς τους έχουν χαράξει.

Η ανάγκη για τη βαθύτερη αυτή αναζήτηση και την συνεχή καλυτέρευση και εκπαίδευση πάνω στο θέατρο, οδήγησε το 2014 στη δημιουργία του Σχολείου Θεάτρου στον Θεατρικό Περίπλου. Η Σχολή δημιουργήθηκε υπό τη διεύθυνση της ηθοποιού Μαρίας Καντιφέ και στόχο έχει, μέσα από τα τρία βασικά χρόνια του κύκλου σπουδών, να μεταδώσει σε όλους εκείνους που αγαπούν την τέχνη αυτή, όλα τα εργαλεία και τα εφόδια που χρειάζονται σε έναν νέο ηθοποιό.

Οι αιτήσεις για το Α’ έτος 2018-19 μπορούν να κατατίθενται ηλεκτρονικά έως και τις 16 Σεπτεμβρίου. Την αίτηση, όπως και περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του Θεατρικού Περίπλου: www.thetarikosperiplous.gr .

Η συμμετοχή στο Α’ έτος αφορά άτομα άνω των 18 ετών.

Για την εγγραφή δεν χρειάζεται κάποια προηγούμενη θεατρική εμπειρία, αλλά η ανάγκη για μια βαθιά μελέτη και ανακάλυψη των δρόμων της τέχνης του θεάτρου. Η έναρξη των μαθημάτων θα γίνει την 1η Οκτωβρίου.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6943688972 (12.00-15:00 & 18.00-21.00)